J.Dukšinska komiteja apstiprināja vien pusi no sabiedrisko organizāciju pasākumiem domātiem līdzekļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.maijā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti apstiprināja lēmumu par finansējuma piešķiršanu pilsētas sabiedriskām organizācijām, kuras pieteicās atbalsta saņemšanai no šiem mērķiem paredzēta Domes fonda.

Komiteja bija saņēmusi 42 pieteikumus, kopumā sabiedrisko organizāciju pasākumu realizēšanai bija nepieciešami 28 599 eiro. Budžetā šiem mērķiem šogad paredzēts 21 343 eiro. Vicemērs Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka tika pieprasīta diezgan liela naudas summa, tādēļ visi projekti netika atbalstīti. Rezultātā tika sadalīti 13 897 eiro, bet 7 446 eiro – pārcelti uz nākamo posmu.

Domes lietu pārvaldniece Olga Jesse pastāstīja, ka pieteikumu izvērtēšanai tika izveidota darba grupa, kurā strādāja Kultūras pārvaldes, Jaunatnes departamenta un Finanšu nodaļas pārstāvji. Deputātu izskatīšanai ir nodots darba grupas lēmums, kurā apkopota informācija par pieteikumiem, norādītas naudas summas, kuras sabiedriskās organizācijas saņēma iepriekšējos gados un finansējums, kuru tās saņēma no citiem avotiem. Izvērtējot pieteikumus, tika ņemta vērā organizācijas atpazīstamība, pasākumu veids un atbilstība tāmei. Dažām organizācijām bija nepieciešams precizēt iesniegtās tāmes, taču ne visas to izdarīja.

Lēmuma apstiprināšanas gaitā deputāts Aivars Broks norādīja, ka deputāti ar dokumentiem varēja iepazīties tikai dienu pirms sēdes. Sakarā ar to, ka deputāti strādā arī citos amatos, A.Broks lūdza šāda veida dokumentus iesniegt 3-4 dienas pirms jautājumu izskatīšanas.

Tāpat A.Brokam paskaidroja, kāpēc atsevišķas organizācijas nesaņēma finansējumu, savukārt deputāts Anatolijs Gržibovskis lūdza paskaidrot, kādu pieteikumu izvērtēšanas metodiku izmantoja darba grupa, un uz kāda pamata atteica finansējuma piešķiršanā. O.Jesse paskaidroja, ka darba grupa punktus nepiešķīra, tikai vērtēja izdevumu pozīcijas, bet A.Gržibovskis ierosināja izstrādāt matemātisku pieeju pieteikumu izvērtēšanai, lai izslēgtu personīgu interešu lobēšanas iespēju. Tāpat izrādījās, ka sabiedriskām organizācijām nav tiesību apstrīdēt lēmumu par finansējuma piešķiršanu, tādēļ deputāts ierosināja paredzēt šādu iespēju.

A.Broks piekrita, ka pieteikumu izvērtēšanas sistēma jāuzlabo, jo viņš tikai daļēji piekrīt tam, kā sadalīts finansējums. Savukārt J.Dukšinskis paziņoja, ka iepriekšējos gados darba grupa nedarbojās, un katrai organizācijai bija pašai jāsniedz paskaidrojums deputātiem, kuri lēma, kāds finansējums jāiedala un uzņēmās visu atbildību. Tādēļ šogad tika nolemts izveidot darba grupu, kurā darbojas dažādi speciālisti un kura izvērtēja iesniegtos pieteikumus.

Pirms balsošanas par piedāvāto finansējuma sadali A.Gržibovskis precizēja, vai visi komisijas locekļi ir parakstījuši dokumentu, uz kura pamata lēmums nodots izskatīšanai komitejā. Deputātam paskaidroja, ka dažos jautājumos komisijas locekļi nebija vienisprātis.

Deputāti vienojās, ka jāpieņem grozījumi konkursa nolikumā un izvērtēšanas kritērijos un vienbalsīgi atbalstīja lēmumu par finansējuma piešķiršanu.


Написать комментарий