Latgales tūrisma speciālisti iepazīst pierobežu

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

30.aprīlī un 1. maijā tūrisma informācijas centru (TIC) darbinieki no Ludzas, Rēzeknes, Zilupes, Kārsavas un Balvu novadiem devās informatīvajā tūrē pa Latvijas austrumu pierobežas tūrisma objektiem, ziņo Balvu novada portāls.

Šāds brauciens tika rīkots jau otro gadu, jo TIC speciālistiem ikdienas darbā ir svarīgi pārzināt apkārtnē esošos tūrisma objektus, lai varētu tos ieteikt apmeklēt ceļotājiem no tālākām vietām.

oreiz brauciena programmā bija apskates objekti un tūrisma uzņēmumi Dagdas, Rēzeknes, Balvu, Kārsavas un Alūksnes novados. Balvu novadā TIC speciālisti viesojās Bērzpils pagastā Andra Ikstena topošajā atpūtas vietā “Līcītis” un gleznotājas Edītes Madernieces darbnīcā, Tilžas pagasta “Ezerlīčos” pie Skaidrītes un Ērika Kašiem un Bērzkalnes pagasta viesu mājā “Paradīzes” pie Sanitas un Normunda Prūšiem. Liels paldies viņiem par viesmīlīgo uzņemšanu! TIC speciālistu viesošanās un personīga iepazīšanās ar tūrisma pakalpojumu sniedzējiem veicina savstarpējo sadarbību un dod iespēju uzzināt sev interesējošas lietas no tūrisma speciālistiem. Šo iespēju arī izmantoja mūsu puses tūrisma pakalpojumu sniedzēji.

Brauciena pirmajā dienā tika apmeklēti arī tādi objekti kā Kroma kolns, Andrupenes lauku sēta, Jaundomes muižas vides izglītības centrs, atpūtas vieta „Līdaciņas”, dabas izglītības centrs “Rāzna”, mini zoo “Rozīte” , zvejnieku sēta “Zvejnieki” un ūdens tūrisma centrs “Bāka” pie Lubāna ezera, Gunāra Igauņa mūzikas instrumentu darbnīca Salnavas muzikantu ciems, skatu tornis darba parkā “Numernes kalni”. Otrā diena tika veltīta Alūksnes novada tūrisma objektu iepazīšanai, jo Alūksnes novads arī ietilpst tūrisma galamērķī “Pierobeža”, un TIC speciālisti gida Jāņa Poļa vadībā apmeklēja Alūksnes pilsētu, bijušo kodolraķešu bāzi Zeltiņos, zemnieku saimniecību “Mauriņi un Veclaicenes skaistākās vietas.
Vairāk informācijas par iespējām atpūsties, apmeklēt minētos tūrisma objektus, atklāt daudzas citas interesantas vietas Latvijas austrumu pierobežā, kā arī uzzināt aktuālos notikumus – sekojiet Pierobežas tūrisma galamērķa lapā sociālajā tīklā Facebook.


Написать комментарий