Pateicoties parakstītam memorandam, Daugavpilī tiks risināta ārstu trūkuma problēma

foto: ekrānuzņēmums no daugavpils.lv
foto: ekrānuzņēmums no daugavpils.lv

Kā ziņots, marta vidū Rīgas Stradiņa universitātes un Daugavpils pilsētas domes vadība apsprieda iespēju noslēgt sadarbības memorandu, pateicoties kuram pilsētā un reģionā tiktu risināta ārstu trūkuma problēma.

Toreiz puses vienojās atbalstīt studentus-mediķus, motivējot viņus pēc augstskolas absolvēšanas atgriezties dzimtajā pilsētā. Daugavpils pilsētas pašvaldība pērnā gada nogalē apstiprināja grozījumus, saskaņā ar kuriem jaunie Daugavpilī strādājošie speciālisti, studējot rezidentūrā, saņems ikmēneša stipendiju 220 eiro apmērā.

Trešdien, 7.maijā, memorands, beidzot, tika parakstīts. Daugavpils pilsētas dome un galvaspilsētas augstskola sadarbosies ne tikai medicīnas, bet arī kultūras, izglītības, sporta, augstskolu infrastruktūras attīstības jomā.

Pēc Rīgas Stradiņa universitātes rektora domām, pašvaldībai jācenšas piesaistīt pilsētā jaunus un perspektīvus mediķus. „Savukārt mēs motivējam studentus meklēt labu darbu Latvijā, nevis ārzemēs”, paskaidroja viņš.

Memoranda parakstīšanas ietvaros Rīgas Stradiņa universitāti apmeklēja ne tikai pilsētas vadība, bet arī 50 Daugavpils skolēni, kurus interesē medicīna un kuri vēlas to studēt. Vidusskolēniem bija iespēja apmeklēt lekcijas un saņemt atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem. Minētā augstskola piedāvā apgūt visdažādākās profesijas – sākot ar juristu un sociālo darbinieku un beidzot ar medicīnas fizikālo tehnoloģiju inženieri.


Написать комментарий