Daugavpils novada skolām iedalīti vairāk nekā 37 tūkst. eiro mācību līdzekļu iegādei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par līdzekļu sadali mācību līdzekļu un mācību grāmatu iegādei novada izglītības iestāžu vajadzībām.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša paziņoja, ka ik gadu, pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas rīkojumu, Daugavpils novadam tiek iedalīta nauda mācību līdzekļu iegādei, šogad šim mērķim iedalīti 37 637 eiro.

„Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, skolas varēs izmantot šos līdzekļus, lai iegādātos mācību literatūru vai mācību līdzekļus. Agrāk skolām bija tiesības iegādāties tikai mācību grāmatas”, atzīmēja I.Bulaša.

Pēc Izglītības pārvaldes vārdiem, pirms līdzekļu piešķiršanas skolām tiks sniegta informācija par prognozējamām summām, lai tās aprēķinātu (procentos), cik līdzekļu varētu būt nepieciešams mācību literatūras un mācību līdzekļu iegādei.

Tika pieņemts, ka 55% no kopējās summas tiks novirzīti mācību līdzekļu iegādei (20 648 eiro) un 45% - mācību grāmatu iegādei (16 989 eiro).

I.Bulaša atzīmēja, ka valsts iedalītā summa šogad esot lielāka, nekā iepriekšējos gados, un sastāda aptuveni 19 eiro uz vienu skolēnu.


Написать комментарий