Jaundzimušajiem trīnīšiem piešķirs teju 9000 eiro pabalstu

foto: esp.md
foto: esp.md

Trešdien Rīgas Dzemdību namā pasaulē nākušo trīnīšu ģimene tuvākajā laikā saņems vienreizēju valsts pabalstu 8537 eiro apmērā, ziņo LETA.

Kā pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče, jautājumu par pabalsta piešķiršanu plānots izskatīt nākamajā valdības sēdē otrdien, 13.maijā. Patlaban rīkojuma projekts tiek saskaņots ar Finanšu ministriju.

Vienreizējais pabalsts ir paredzēts ģimenes materiālai atbalstīšanai, ņemot vērā, ka trīs bērnu vienlaicīgas piedzimšanas un kopšanas dēļ rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi.

Šie ir šogad Latvijā pirmie dzimušie trīnīši. Divi puisīši un viena meitenīte nāca pasaulē 7.maija rītā, bērniņu mamma ir jūrmalniece, bet tētis rīdzinieks, iepriekš informēja Rīgas Dzemdību nama sabiedrisko attiecību speciāliste Elza Lāma.

Meitenītes svars piedzimstot bija 1800 grami, bet puisīši ir 2100 gramus un 2200 gramus smagi. Galvenā vecmāte Vija Bathena norāda, ka šāds svars trīnīšiem ir normāls, ņemot vērā, ka viņi arī piedzimuši nedaudz pirms laika.


Написать комментарий