Vladimirs Putins apsveic latviešu veterānus Uzvaras dienā 1

foto: Rojs Maizītis
foto: Rojs Maizītis

Krievijas prezidents Vladimirs Putins katru gadu tā dēvētajā Uzvaras dienā - 9. maijā ar „lielo uzvaru” apsveic arī tos Latvijas pilsoņus, 2. pasaules kara dalībniekus, kuri kara gados karoja PSRS pusē, tostarp arī 43. gvardes latviešu strēlnieku divīzijas veterānus.

Tipogrāfiski nodrukāto Georga lentītes krāsās rotāto atklātni grezno arī Putina paraksts. Šis ir standartveida Putina apsveikums, ko Krievijā svinētās Uzvaras dienas sakarā saņem visi, kuri pēc Kremļa ieskatiem to ir pelnījuši. Putina apsveikums Uzvaras dienā, kas adresēts arī latviešu sarkangvardiem, skan šādi (tulkojumā no krievu valodas):

„Sirsnīgi sveicu Lielās Uzvaras 69. gadadienā.

Šie svētki uz mūžiem ierakstīti valsts vēsturē, katras Krievijas ģimenes, katra cilvēka liktenī. Izejot cauri sūrajiem kara gadu pārbaudījumiem, mūsu tauta nepadevās cietsirdīgajam un nežēlīgajam ienaidniekam, saglabāja iekšējo spēku un lepnumu. Izturēja – un uzvarēja.

Paldies Jums par vīrišķību un izturību, par nesalaužamo ticību taisnajai lietai. Jūsu lielais varoņdarbs, visa dzīve, vienmēr kalpos par piemēru morālajai stājai un gara stiprumam, spilgtam patriotismam.

No sirds novēlu Jums veselību, labklājību un panākumus.

Krievijas Federācijas prezidents V. Putins.”


Написать комментарий

Tikai ir jautājums,vai latviešu veterāni šo apsveikumu vēlās saņemt:((Es kā Černobiļas veterāns tos sveicējus pa trepēm nolaistu!!