Daugavpils 16.vidusskolas direktore atstāj amatu veselības stāvokļa dēļ 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.maijā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par Daugavpils 16.vidusskolas direktores Taisijas Voroņeckas atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Marina Isupova paskaidroja, ka Taisija Voroņecka ir uzrakstījusi iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata sakarā ar veselības stāvokli. Dienu pirms sēdes tika saņemta obligātās veselības pārbaudes karte, kurā norādīts, ka T.Voroņecka veselības stāvokļa dēļ nevar pildīt savus darba pienākumus. Sakarā ar minēto formulējumu ir pamats rīkoties, balstoties uz citu Darba likuma pantu un ņemot vērā pabalsta sakarā ar atbrīvošanu no amata izmaksas kārtību.

Deputāti atbalstīja ierosinājumu pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar T.Voroņecku no šā gada 1.jūlija, pamatojoties uz Darba likuma 114.pantu un izmaksāt ilggadējai skolas direktorei pabalstu četru mēnešalgu apmērā.  

M.Isupova atzīmēja, ka pabalsts tiks izmaksāts no Mērķdotāciju rezerves fonda (Skolas fonda līdzekļi netiks izmantoti) un tā būs sava veida pateicība par T.Voroņeckas skolas un pilsētas izglītības sistēmas labā nostrādātajiem gadiem.

Komitejas locekļi minēto lēmuma projektu atbalstīja vienbalsīgi, un pilsētas Domes deputātu izskatīšanai tas tiks nodots pēc nedēļas.


Написать комментарий

vēl vienu apēda

Domāju, ka neviens neko neēda. Veselība direktorei ir iemesls, lai aizietu un veltītu laiku sev.

Написать комментарий