Ņemot vērā bēdīgu pieredzi, Daugavpils pilsētas dome cenšas nezaudēt vēl divu projektu finansējumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30.aprīlī Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē tika apstiprināti grozījumi divos pašvaldības projektos, lai pašvaldībai būtu vairāk izredžu saņemt ES fondu līdzfinansējumu.

Saskaņā ar deputātu lēmumu, Dome ir palielinājusi pašvaldības līdzfinansējuma daļu divos šā gada februārī ārkārtas sēdē apstiprinātos projektos. Deputātiem paskaidroja, ka tas esot nepieciešams, lai veiksmīgi piedalītos projektu konkursā, kura ietvaros ministrija sākusi izvērtēt iesniegtos projektus.

Pēc grozījumu pieņemšanas projekta, kura ietvaros plānots veikt apgaismojuma sistēmas renovāciju dažās pilsētas izglītības iestādēs, Valsts ģimnāzijā un 16.vidusskolā, pašvaldības līdzfinansējums sastādīs ap 58 tūkst. eiro, kopējās projekta izmaksas ir 250 tūkst. eiro. Tādējādi Domes līdzfinansējums sastādīs 25%. Savukārt otrā projekta, kura ietvaros notiks 20. un 22.pirmsskolas izglītības iestādes renovācija, pašvaldības līdzfinansējums būs 282 tūkst. eiro, kopējās projekta izmaksas – 640 tūkst. eiro, t.i., Dome uzņemas vairāk nekā 40% līdzfinansējumu.

Pilsētas mērs Domes līdzfinansējumu 25% apmērā uzskatīja par nelielu, savukārt nepieciešamību nodrošināt 40% lielu līdzfinansējumu apšaubīja, norādot, ka tas jāapsver. Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka jāpievērš uzmanība tam, kā pašvaldībā tiek izstrādāti projekti.

Atgādināsim, ka iepriekš, neskatoties uz Daugavpils pilsētas domes centieniem, ES fondu finansējums āra apgaismojuma sistēmas rekonstrukcijai Grīvā un Judovkā netika saņemts.


Написать комментарий