Rīgas 'Dinamo' pārsūdzēs Pavlovam piespriesto diskvalifikāciju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā pārsūdzēs Vitālijam Pavlovam piespriesto 18 mēnešu diskvalifikāciju, vēsta klubs.

Atgādinām, ka Pavlovs Soču olimpiskajās spēlēs tika pieķerts dopinga lietošanā. Viņa organismā konstatēta aizliegtā viela metilheksanemīns, kas tiek klasificēts kā specifisks stimulants. Arī B prove apliecināja šīs vielas klātbūtni Pavlova organismā. Pavlovs jau iepriekš norādījis, ka lietojis tikai sava kluba Rīgas "Dinamo" ārsta ieteiktos uztura bagātinātājus un nav apzināti lietojis aizliegtās vielas. 29.aprīlī viņam oficiāli piesprieda 18 mēnešu diskvalifikāciju.

"Hokejistam Vitālijam Pavlovam piespriestā 18 mēnešu diskvalifikācija tiks pārsūdzēta Starptautiskajā Sporta arbitrāžā. Uzskatām, ka Pavlovam piemērotais sods ir pārāk nesamērīgs," teikts kluba paziņojumā. "Pasaules antidopinga kodekss nosaka, ka sankcijas pret sportistu var atcelt vai samazināt, ja sportists pierāda, ka viņš nav vainojams pārkāpumā un viņa vaina nav būtiska, kā bija Pavlova gadījumā, bet tas, diemžēl, netika ņemts vērā."

Jau vēstīts, ka IIHF varēja diskvalificēt Pavlovu uz diviem gadiem, taču organizācija ņēma vērā Pavlova atsaucību un pretimnākšanu lietas izskatīšanā, kā arī godīgumu.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komandā Pavlovs 50 spēlēs guva sešus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles.


Написать комментарий