Jaunzeme: Latvija var kļūt par tīrāko valsti pasaulē!

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Mērķis kļūt par pasaulē tīrāko valsti ir absolūti reāls, jo šogad, salīdzinājumā ar citiem gadiem, atkritumu bija mazāk, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

"Labākais rādītājs ir tas, ka cilvēki ziņo no talkas vietām, ka tur vairs nav ko uzkopt. Talkas vietu pietiek, bet tur viss jau ir tīrs," norādīja Jaunzeme.

Lai gan šogad pieteikts par 150 talkošanas vietām vairāk nekā iepriekšējā gadā, atkritumu paliek mazāk.

"Situācija kopumā kļūst labāka un atkritumu kļūst mazāk. Tas īpaši novērojams Latvijas reģionos," pavēstīja talkas vadītāja.

Jaunzeme arī atzina, ka mērķis kļūt par pasaulē tīrāko valsti ir pārspīlēti augsts, bet tomēr viņa tic, ka tas ir sasniedzams.

"Būsim godīgi, mērķis ir mazliet utopisks, bet absolūti reāls," sacīja talkas vadītāja, piebilstot, ka mērķi varēs sasniegt tikai tad, kad visi Latvijas iedzīvotāji to gribēs un pārstās piegružot apkārtējo vidi.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka kopumā Lielajā talkā šogad piedalījušies vairāk nekā 160 000 cilvēku. Pērn, ka talciniekus nelutināja laika apstākļi, Lielajā talkā pulcējās 85 000 cilvēku, bet pirms tam talkotāju skaits tuvojās 200 000 cilvēku.


Написать комментарий