Dažās Daugavpils skolās līdz jaunā mācību gada sākumam tiks paplašinātas ēdnīcas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Latvijas Republikas Ministru kabinets septembrī pieņēma grozījums, kuri regulē higiēnas prasības valsts vispārizglītojošajās iestādēs.

Vecāki un skolotāji pauda neapmierinātību par minētiem grozījumiem, jo saskaņā ar tiem skolēnam vienreiz dienā jāsaņem silts ēdiens, taču tas var notikt ne agrāk par plkst.11:00. Pusdienu starpbrīdim jāilgst vismaz pusstunda.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrijā ir nosūtītas divas vēstules par Ministru kabineta pieņemto grozījumu izpildi.

Dažās pilsētas skolās sakarā ar grozījumu ievērošanu izveidojās katastrofiska situācija. Piemēram, 10., 12. 3.vidusskolu un Krievu vidusskolas-liceja ēdnīcas nav domātas tik liela skolēnu skaita uzņemšanai 2 starpbrīžu laikā.

Tomēr Izglītības un zinātnes ministrijas atbildē norādīts, ka izmaiņas nav gaidāmas. Tiek uzskatīts, ka izglītības iestāde nepieciešamības gadījumā var izlemt, cik pusdienu starpbrīži ir nepieciešami, taču tie nav jārīko pirms plkst.11:00. Pēc Ministrijas speciālistu domām, pašvaldības funkcijās ietilpst ne tikai iedzīvotāju izglītošana, bet arī veselīga dzīvesveida popularizēšana. Turklāt pirms pusgada pieņemto grozījumu pamatā ir Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijas.

Pēc M.Isupovas vārdiem, 6., 10.vidusskolu un Krievu vidusskolas-liceja ēdnīcu renovācijas kartes jau esot izstrādātas. Divās pirmajās skolās ir iespējams pārbīdīt sienas. Tomēr 10.vidusskolā ēdnīcas izmēru dēļ 2 pusdienu starpbrīžu laikā vienalga nav iespējams pabarot visus skolēnus. Krievu vidusskolā-licejā ēdnīcas teritoriju var paplašināt uz mājturības kabineta rēķina.

Izglītības pārvaldes vadītāja atzīmēja, ka patlaban tiek aprēķināts nepieciešamais finansējums un tiek plānots, ka darbu veikšanai nevajadzēs lūgt papildlīdzekļus.

3.vidusskolā plānota stikla piebūves būvniecība, līdzīgas piebūves ir Vienības pamatskolā un Valsts ģimnāzijā. Tiesa, šajā gadījumā būs jāgaida 5 gadi, līdz tiks pabeigta skolas ēkas renovācija.

Izglītības pārvaldē plāno, ka minētās skolās ēdnīcas tiks paplašinātas līdz jaunā mācību gada sākumam.


Написать комментарий