Latvijas bankas apgalvo, ka problēmas ar „Visa” un „MasterCard” klientiem neradīsies

foto: medialeaks.ru
foto: medialeaks.ru

Daudziem portāla Gorod.lv lasītājiem jau zināms, ka maksājumu platformas "Visa" un "MasterCard" martā ieviesušas sankcijas pret Krieviju, pārtraucot dažu operāciju veikšanu, tomēr drīz sankcijas tika atceltas.

Savukārt 29.aprīlī plašsaziņas līdzekļos atkal parādījās informācija par Krievijas banku klientu karšu apkalpošanas pārtraukšanu.
Vai minētie notikumi varētu ietekmēt mūsu valsts iedzīvotājus, vai tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri plāno apmeklēt Krieviju, riskē zaudēt iespēju izmantot banku kartes? Šos jautājumus portālam Gorod.lv uzdeva mūsu lasītāji.

Lai tiktu skaidrībā ar situāciju, portāla Gorod.lv korespondents griezās pie vairāku Latvijas banku pārstāvjiem un saņēma atbildes uz augstākminētiem jautājumiem.

Pēc „Swedbank” Komunikāciju vadītāja Ivara Svilāna vārdiem, bankas rīcībā neesot informācijas par to, ka kāds no minētās bankas klientiem, atrodoties Krievijā, saskartos ar problēmām, izmantojot „Visa” vai „MasterCard” kartes, tādēļ var apgalvot, kā šādu problēmu nav.
„Citadele” Daugavpils filiāles vadītāja Jevgeņija Jerjomenko arī apliecināja, ka pret Krieviju ieviestās sankcijas neattiecas uz Latvijas iedzīvotājiem un „Citadeles” klientiem.

Savukārt „SEB banka” Ārējās komunikācijas projektu vadītāja Anna Vilsone paskaidroja, ka sakarā ar to, ka sankcijas ir ieviestas pret noteiktām Krievijas bankām, ar neērtībām varētu saskarties minēto banku klienti. A.Vilsone uzsvēra, ka Latvijas banku klientiem ar vietējo banku izsniegtām kartēm problēmām nevajadzētu rasties ne Latvijā, ne ārzemēs, piemēram, Krievijā.


Написать комментарий