KF vēstnieks ir pārliecināts, ka Latgalē piefrontes reģions neeksistē 1

foto: latvia.travel.lv
foto: latvia.travel.lv

Kā ziņots, Daugavpilī darba vizītē ieradies KF vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Tiekoties ar pilsētas Domes vadību un vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, vēstnieks paziņoja, ka, pēc viņa domām, Latgalē piefrontes reģions neeksistē.

„Tas ir dažu Latvijas politiķu izgudrojums, tādējādi viņi cenšas izmantot priekšvēlēšanu laiku un nopelnīt politiskas dividendes sev vai kādai personu grupai, būtiski kaitējot valsts imidžam”, ir pārliecināts KF vēstnieks.

Runājot par dažādām sankcijām, A.Vešņakovs atzīmēja, ka tas ir divasmeņu ierocis.

„Vēlies sodīt savu partneri, bet sodi sevi pašu. Šādi cilvēki vēlas kaitēt citiem. Domāju, ka tas nav starptautisko problēmu risināšanas veids. Jāstrādā kopā, kā normāliem kaimiņiem, jāattīsta sadarbība”, uzskata vēstnieks.

Pēc viņa vārdiem, pat sarežģītajā krīzes laikā, kuru izjuta ne tikai Latvija, bet arī ES valstis un Krievija, mūsu valstis turpināja sadarboties. Sarežģījumi, kuri radās sakarā ar situāciju Ukrainā, nenovedīs pie šīs abām pusēm izdevīgas sadarbības pārtraukšanas.
Turklāt Daugavpilī darbojas virkne uzņēmumu, kuri daudzus gadus cieši sadarbojas ar Krieviju. Piemēram, LRR, kurā šogad plānots remontēt 11 Kaļiņingradas dzelzceļa dīzeļlokomotīvju sekcijas.

„Krievijas uzņēmumi turpina realizēt kopīgos projektus, kuros iesaistīti Latvijas uzņēmumi. Tas liecina, ka mums ir daudz kopīga un mēs vēlamies turpināt abām valstīm izdevīgu sadarbību.

Krievija nevēlas pārtraukt sadarbību. Ja tas notiktu, mēs visi zaudētu dažādas sadarbības iespējas. Domāju, ka Latgalē un Daugavpilī dzīvojošiem cilvēkiem tas nebūtu izdevīgi”, paziņoja A.Vešņakovs.


Написать комментарий

Kamēr krievi neizvāksies no Krimas, viss ko runā Vešņakovs ir pupu mizas. Ne Putinam, ne Šaigo, ne Vešņakovam nedrīkst ticēt.Tie ir meļi un agresori.