J.Silovs: Gribētos, lai Lielajā Talkā teritorijas nevis sakārtotu, bet labiekārtotu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, sestdien, 26.aprīlī, Latvijas iedzīvotāji piedalījās Lielajā Talkā. Daugavpils novadā šajā pasākumā piedalījās aptuveni 2 000 iedzīvotāju, kuri savāca vairāk nekā 3 000 atkritumu maisu.

Dabas parka „Daugavas loki” nodaļas vadītājs un Lielās Talkas koordinators Daugavpils novadā Jānis Silovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka teritoriju sakārtošanā piedalījās visu novada pagastu pārstāvji, tomēr aktīvāki bijuši Naujenes pagasta iedzīvotāji, kuri savāca ap 500 atkritumu maisu. J.Silovs atzīmēja arī Kalkūnes pagasta iedzīvotājus (viņi savāca ap 460 atkritumu maisu) un Kalupes pagasta iedzīvotājus (245 atkritumu maisu).
Visas dienas garumā iedzīvotāji vāca atkritumus gar ceļiem, pie skolām, dīķiem, ezeriem, upēm, bērnu rotaļu laukumiem un sporta laukumiem, kapsētām, pieminekļiem utt., kā arī labiekārtoja teritorijas. Piemēram, Laucesas, Skrudalienas un Dubnas pagastos Lielās Talkas dalībnieki labiekārtoja atpūtas vietas un pludmales.

„Tika izdarīts ļoti daudz, taču gribētos, lai nākotnē Lielās Talkas ietvaros teritorijas nevis sakārtotu, bet labiekārtotu. Cilvēkiem jāsaprot, ka atstāt pēc sevis atkritumus vietās, kurās mēs visi atpūšamies, ir nepieņemami”, atzīmēja Lielās Talkas koordinators Daugavpils novadā J.Silovs.


Написать комментарий