Gulbis iekļūst Barselonas turnīra pusfinālā un atgriezīsies pasaules ranga TOP 20

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien pirmo reizi karjerā iekļuva Barselonas ATP sērijas 500 punktu turnīra pusfinālā.

Ceturtdaļfināla spēlē Gulbis ar 6-1, 6-4 pieveica Krieviju pārstāvošo Teimurazu Gabašvili. Līdz ar iekļūšanu pusfinālā Gulbis nopelnījis 180 ieskaites punktus un nākamnedēļ atgriezīsies ATP pasaules ranga TOP 20.

Gulbis ļoti viegli uzvarēja pirmo setu, kas ilga vien 25 minūtes. Taču otrajā setā Gulbis saskārās ar nopietnu pretestību jau sākumā, jo pirmo geimu tenisisti spēlēja 14 minūtes, bet pirmos četrus geimus - 31 minūti. Tikai piektajā geimā Gulbim beidzot izdevās salaust Gabašvili pretestību un paņemt viņa serves geimu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 4-2.

Gulbis pārsvaru nosargāja līdz mača beigām, lai gan pēdējā geimā lika panervozēt sabviem līdzjutējiem. Pēc trīs Gulbja kļūdām Gabašvili bija trīskāršā breikbumba, taču Gulbis visas trīs atspēlēja. Tad Gabašvili vēl divreiz bija iespēja līdzsvarot spēli otrajā setā, bet Gulbis arī šīs breikbumbas atspēlēja un tad pēc Gabašvili kļūdas arī uzvarēja maču.

Tagad pusfinālā Gulbis tiksies ar pasaules ranga 17.raketi un turnīra ceturto numuru Kei Nišikori, kurš ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja horvātu Marinu Čiliču.

 


Написать комментарий