Ķīnas ziemeļaustrumos paleontologi atrada aizvēsturiskas reptilijas skeleta daļas

foto: eurosmi.ru
foto: eurosmi.ru

Jauna lappuse pterodaktiļu pētīšanā: ASV paleontologi atrada visvecākā spārnotā reptilijas pārstāvja skeleta daļas, ziņo Krievijas aģentūra ITAR-TASS, atsaucoties uz National Geographic.

Pterodaktiļu zinātniskie pētījumi turpinās. Šoreiz par zinātnieku pētījumu objektu kļuva aizvēsturisks reptilis, kuru ASV paleontologi atrada Ķīnas ziemeļaustrumos. Arheoloģiskie izrakumi tika veikti netālu no Gobi tuksneša. Pasākuma vadītājs ir Dienvidkarolīnas universitātes arheologs Braiens Anderss.

Atrasto aizvēstures reptili nosauca par Kryptodrakon progenitor. Pēc zinātnieku domām tā vecums sastāda apmēram 163 milj. gadu. Šajā zinātnes nozarē jau tika noteikts senā pterodaktiļa vecums. Zinātnieki uzskatīja, ka šī reptiļu suga dzīvoja par 5 milj. gadu vēlāk, – vēsta eurosmi.ru.

Zinātniekus ieinteresēja atrastā īpatņa spārnu vēziens. Izrādās, ka pēc šī reptiļa apraksta, spārnu vēziens sastādīja tikai 1,3 m.

Šis atradums kļuva par jaunu lappusi pterodaktiļu pētījumu jomā, jo saskaņā ar zinātnieku viedokli šī suga ir „visu spārnoto reptiļu” ciltstēvs. Līdz šim brīdim informācija par šo īpatni bija ierobežota. 

 


Написать комментарий