Daugavpils pilsētas un novada dzejnieki tiek aicināti piedalīties Dzejas dienu krājuma tapšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar tradīciju, rudens sākumā Daugavpilī norisinās Dzejas dienas, kuras ir cieši saistītas ar Jāņa Raiņa vārdu.

Kā zināms, izcilais latviešu dzejnieks savu bērnību pavadīja Daugavpils novadā un Daugavpilī, turklāt mūsu pilsētā ir apbedīts viņa tēvs Krišjānis Pliekšāns.

Gatavojoties Dzejas dienām, kas tradicionāli tiek rīkotas septembrī, Raiņa dzimšanas dienā, tiek veidots jaunais dzejas krājuma izdevums. Tādēļ Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde aicina Daugavpils pilsētas un novada dzejniekus iesniegt savus darbus publicēšanai ikgadējā dzejas krājumā „Dzejas dienas”.

Kultūras pasākumu rīkotāja Vita Viļevko paziņoja portālam Gorod.lv, ka dzeju, ne vairāk kā desmit tekstus, kuri agrāk nav publicēti, ir jānosūta līdz šī gada 1. jūlijam uz Daugavpils Kultūras pārvaldes e-pasta adresi: vita.vilevko@daugavpils.lv. Nosūtāmajā failā nepieciešams norādīt autora vārdu, uzvārdu, vecumu, nodarbošanos, dzīves vietu (norādot: Daugavpils pilsēta vai novads) un kontaktus (tālruņa numuru, e-pasta adresi). Dzeju un ziņas par sevi jāiesūta vienā failā.

Krājuma redkolēģijai ir tiesības veikt atlasi un nepieciešamības gadījumā rediģēt iesūtītos tekstus.

Pērn krājumā „Dzejas dienas-2013”, kas tika prezentēts Raiņa mājā Berķenelē, tika publicēti 50 vietējo dzejnieku dzejoļi. Jāatzīmē, ka patlaban Daugavpilī dzīvo un radoši darbojas vairāk nekā 20 dzejnieki, kuri raksta krievu, latviešu, latgaliešu, baltkrievu un poļu valodās.


Написать комментарий