Rotko centrs par godu savai pirmajai dzimšanas dienai piedāvā piecas jaunas izstādes un nebijušu lāzeršovu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 24.aprīlī, Marka Rotko mākslas centrs svin savu pirmo dzimšanas dienu.

Neskatoties uz nelabvēlīgām prognozēm, kuras izteica daži pesimistiski noskaņoti pilsētnieki, Centrs ir izpildījis izvirzītos uzdevumus – aktīvi prezentējis sevi dažādās starptautiskās izstādēs, atjaunojis ekspozīcijas, priecējot apmeklētājus ar dažādās tehnikās un žanros radītiem mākslas darbiem, organizēja meistarklases un radošās darbnīcas.

Un, galvenais, spēja piesaistīt nepieciešamo apmeklētāju skaitu. Turklāt mākslas centra darbinieki neplāno apstāties pie sasniegtā un turpināt piesaistīt interesentus. Ja Rotko centra atklāšanas pasākuma piedalījās galvenokārt VIP personas, tad pirmo dzimšanas dienu tas plāno nosvinēt mājīgā gaisotnē, jo visi pasākumi galvenokārt ir domāti daugavpiliešiem.

Kā ziņots, mākslas centrs strādās no plkst.11:00. Visiem interesentiem, kuri ceturtdien, 24.aprīlī, vēlēsies apmeklēt mākslas centra ekspozīcijas, jāņem līdzi dāvana jubilāram – krāsainie zīmuļi.

Plkst.16:00 Centrā tiks atklātas 5 jaunas ekspozīcijas, tostarp „Marks Šagāls un Eiropas avangardisti”, kas tika sagatavota sadarbībā ar Vitebskas Marka Šagāla muzeju.

Tāpat apmeklētāji varēs bezmaksas apskatīt poļu mākslinieka Mareka Radkes, latviešu abstrakcionistes Anitas Melderes, Daugavpils skulptores Jeļenas Volkovas darbu izstādes, kā arī Latgales reģiona Mākslas dienu darbu izstādi „Vai nu ir, vai nu nav”.

Pēc tam Rotko centrā notiks konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonija, Marka Šagāla muzeja Vitebskā direktores Ludmilas Hmeļņickas lekcija un dažādas meistarklases.

Vakara noslēgumā Centra pagalmā plkst.21.00 notiks iespaidīga lāzeru un mūzikas performance „Sinerģija Rotko centrā”. Pēc mākslas centra direktora Alekseja Burunova vārdiem, neko tādu Daugavpils vēl nav redzējusi.

Sakarā ar to, ka sinoptiķi šodien sola nedaudz vēsāku laiku, svētku rīkotāji vakara šova apmeklētājiem iesaka paņemt līdzi siltas drēbes, lai nenosaltu.


Написать комментарий