Videonovērošanas sistēma neglābj Daugavpils ekskluzīvus soliņus no vandāļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.aprīlī kārtējā Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē žurnālisti paziņoja pilsētas vadībai, ka pilsētnieki vēršas plašsaziņas līdzekļos, ziņojot par to, ka ziemā tika bojāti un apzīmēti Daugavpils Centrālajā parkā 2012.gada vasarā uzstādītie ekskluzīvie soliņi.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora pienākumu izpildītājs Aivars Pudāns paziņoja, ka 22.aprīlī objekts tiks apsekots, tiks noteikts zaudējumu apjoms un sastādīta tāme. Tāpat tiks pārbaudīti Centrālajā parkā uzstādīto videonovērošanas kameru ieraksti. 

Savukārt Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka vandālisms nav tikai Daugavpils problēma, piemēram, Rīgā uzstādīts liels videonovērošanas kameru skaits un strādā liels Pašvaldības policijas darbinieku štats, bet vandālisma gadījumi parkos tiek fiksēti visai bieži.

Runājot par to, vai pilsētā uzstādītas videonovērošanas kameras palīdz cīņā ar vandālismu, vai tās ir efektīvas vai Pašvaldības policijas reakcija ir novēlota, mērs paziņoja: „Protams, mēs ar to cīnīsimies, un tas ir vēl viens iemesls attīstīt Pašvaldības policijas dienestu, tostarp videonovērošanas sistēmu. Bez šaubām, videonovērošanas kameru izmantošana kopumā uzlabo situāciju, sniedzot iespēju reaģēt operatīvāk. Taču Pašvaldības policijas resursi ir tādi, kādi tie ir. Nakts laikā dežurē vien neliels Pašvaldības policijas patruļu skaits, tādēļ situācija jāmaina”.

Domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka norīkot posteņus pie katra objekta nav iespējams, bet var novērot situāciju un operatīvi reaģēt uz likumpārkāpumiem.



Написать комментарий