Daugavpils pilsētas dome plāno vienoties par valsts pasūtītā AS „Spec.ATU” kapitāldaļu novērtējuma rezultātu izmantošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Privatizācijas aģentūra izsludinājusi iepirkumu par piecu uzņēmumu, tostarp AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” valsts kapitāla daļu tirgus vērtības noteikšanu. Minētā uzņēmuma kapitāldaļas pieder Daugavpils pilsētas domei.

Atbildot uz jautājumu, kā Daugavpils pilsētas pašvaldība piedalās šajā procesā, jo pērn bija pieņemts lēmums par minētā uzņēmuma kapitāldaļu atsavināšanas procesa uzsākšanu, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka Privatizācijas aģentūra plāno pārdot valsts kapitāla daļas, tādēļ arī tiks pasūtīts to novērtējums. „Ja būs nepieciešams, mēģināsim vienoties par šā novērtējuma rezultātu izmantošanu”, atzīmēja J.Lāčplēsis.

Novērtējuma rezultātā valsts aģentūra plāno noteikt tirgus vērtību Rēzeknes SEZ AS „Rebir” 5% akcijām un 1 akcijai, AS „Madona - AB” 5% akcijām un 1 akcijai, AS „Latvijas maiznieks” 3,97% akcijām un 1 akcijai, AS „Daugavpils dzirnavnieks” 5% akcijām un 1 akcijai, AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” 3,18% akcijām un 1 akcijai.

Saskaņā ar potenciālā vērtētāja sniegto informāciju, Rēzeknes SEZ AS „Rebir” pamatkapitāls ir ap 6,2 miljoniem eiro, 2012.gada vidējais nodarbināto skaits – 86 cilvēki; AS „Madona — AB” – 354 tūkst. eiro un 17 cilvēki; AS „Latvijas maiznieks” – 629 tūkst. eiro un 235 cilvēki; AS „Daugavpils dzirnavnieks” – 1 miljons eiro un 56 cilvēki; AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” – 378 tūkst. eiro un 132 cilvēki.

Darba izpildes termiņš - 30 darba dienu laikā no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas. Aptuvenas
darba izmaksas – līdz 41 999 eiro.


Написать комментарий