Neskatoties uz iespējamo jauna cietuma būvniecību Daugavpilī, policijas koledžas filiāle tam darbiniekus nesagatavos

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Kā tika ziņots iepriekš, savas nesenās vizītes Daugavpilī laikā tieslietu ministre Baiba Broka paziņoja par iespējamo viena no pieciem jauna un mūsdienīga cietuma būvniecību mūsu pilsētā.

Turklāt mūsu pilsētā parādīsies arī Valsts policijas koledžas Daugavpils filiāle, kurā varēs mācīties vidusskolu absolventi, kuri vēlas strādāt Valsts policijā.

Vai tas nozīmē, ka līdz ar jaunu kvalificētu darbinieku nepieciešamību var pieaugt arī jaunās filiāles studentu skaits? Ar šādu jautājumu portāls Gorod.lv vērsās pie Valsts policijas koledžas direktora Raula Kviesīša, kurš bija ieradies Daugavpilī valsts reģionu policijas pārvalžu delegācijas sastāvā.

Pēc viņa vārdiem koledža nesagatavo speciālistus darbam cietumos, bet māca nākamos Valsts policijas darbiniekus. „Protams, mēs varam mācīt arī cietuma personālu, pie mums jau ir mācījušies zemessargi un municipālās policijas darbinieki”.

Tomēr policijas koledža ir viena no tām nedaudzajām valsts izglītības iestādēm, kurā studenti mācību laikā saņem minimālo algu, bet pēc tās pabeigšanas ir obligāti nodrošināti ar darbu.


Написать комментарий