Žurnāliste: Zilupe ir ieņemta bez kara

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievijas pierobežas pilsētā Zilupē pie varas ir kontrabandas karalis, kas ieņēmis pilsētu bez kara, portālam Mixnews.lv sacīja laikraksta "Ludzas Zeme" galvenā redaktore Laima Linuža.

"Zilupē pilsētas mērs ir Oļegs Agafonovs no "Saskaņas centra". Visa tauta zina, ka tas ir vietējais kontrabandas karalis. Izskatās, ka viņš visiem gatavs pieteikt karu. Neviens šo cilvēku nevar nolikt pie vietas," norādīja Linuža.

Viņa pauda pārsteigumu par to, ka šāds cilvēks vispār var atrasties pie varas – krimināla persona, kas pirms vēlēšanām caur starpniekiem pirka balsis. Turklāt gadījumā, ja par šo kungu tiek uzrakstīts kaut kas slikts, pretī tiek saņemtas "safabricētas iedzīvotāju vēstules un spiediens no visām pusēm".

"Man vienkārši mati ceļas stāvus gaisā – kas tas par cilvēku, kā tāds var būt pie varas? Viņš ir ieņēmis Zilupi bez kara. Lūk, kas ir tas, kas mūs apdraud. Mūsu žurnālisti ir bijuši domes sēdē – nevar saprast, kas tur notiek, likumība ir nulle. Visi, kas ir ar latviskāku pieskaņu šajā krievu pilsētā, tiek mesti ārā no darba, un cilvēki nevar ne iepīkstēties. Viņš visu izlemj vienpersoniski," uzsvēra žurnāliste.

Linuža atzina, ka viņai nav saprotams, kāpēc par šo kungu nav ieinteresējušās tiesībsargājušās iestādes.

"Visa Latgale te ir ieņemta. Zilupē visi mierīgi nobalsotu par [pievienošanos Krievijai]. Krievija sākas ne ar robežu, bet ar Agafonovu. Tur ir Krievijas intereses visdziļākajā pakāpē. Apbrīnoju, ka mūsu valstī nevienam nav ienācis prātā par to padomāt – sākot ar KNAB, kontrabandas apkarošanas iestādēm, finanšu policiju," ir pārsteigta Linuža.

Žurnāliste norādīja, ka domes sēdēs neviens latviski nerunā, tāpēc būtu jādomā arī par Valsts valodas inspekcijas pārbaudi. "Visi klusē, jo visa pilsēta ir iebiedēta," viņa piebilda.

Jāatgādina, ka 2007.gada nogalē tobrīdējais "Tautas saskaņas partijas" (TSP) pārstāvis Oļegs Agafonovs tika apcietināts uz aizdomu pamata par vērienīgo Latgales kontrabandas lietu, taču vēlāk tika atbrīvots pret drošības naudu. TSP priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs tolaik pauda viedokli, ka "Agafonova aizturēšana, iespējams, ir mēģinājums nokārtot politiskos rēķinus".


Написать комментарий