Rosina narkotisko vielu lietotājiem liegt iespēju iegūt autovadītāja apliecību

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas pārstāvētā politiskā partija "Vienotība" rosina Ceļu satiksmes likumu papildināt ar normām, kas liegtu cilvēkiem, kuri pieķerti narkotisku, psihotropu vai jaunu psihoaktīvu vielu lietošanā iegūt autovadītāja apliecību.

Ar "Vienotības" ieceri pirmdien, 14.aprīlī, iepazīstināti koalīcijas partneri, tomēr galīgais lēmums par attiecīga likumprojekta pieņemšanu tiks pieņemts pēc konsultācijām ar narkologiem un citiem speciālistiem, žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes sacīja Straujuma.

Likumprojekts paredz, ka autovadītāja tiesības nevarēs iegūt personas, kuras pēdējo trīs gadu laikā pieķertas lietojam narkotikas, psihotropās vai jaunās psihoaktīvās vielas, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota. Ar šādu aizliegumu likumprojekta autori cer ierobežot cilvēku, jo īpaši jauniešu, kāri pamēģināt kādas apreibinošās vielas.

Tāpat likumā rosināts noteikt, ka transportlīdzekļu vadītāja apliecību nevar iegūt persona, kurai tiesības atņemtas saistītā ar to, ka tās alkohola, narkotiku, toksisko, psihotropo vai citu apreibinošu vielu ietekmē ir izraisījušas ceļu satiksmes negadījumu, kas bijis par iemeslu cilvēku nāvei.

 


Написать комментарий