Latviešu advokāts: Krievija paņēma Krimu? Nekā briesmīga!

foto: bestriga.com
foto: bestriga.com

Krimas notikumi nav jāskata caur traģēdijas prizmu, pārliecināts ir latviešu advokāts Jānis Zelmenis.

"Nekas briesmīgs nav noticis – Krievija vienkārši atgrieza sev stratēģiski svarīgu teritoriju. Lielvaras tā vienmēr dara," Zelmeņa teikto citā izdevums "Vesti Segodnya".

Latvijai no atklātiem konfliktiem būtu jāatturas tālāk, un jāņem piemērs no Somijas nevis Lietuvai vai Igaunijai.

"Sankcijas kļuvušas par zināmu starptautisku tendenci. Latvijai, protams, būs jāpiedalās sankcijās, pamatojoties uz ANO Drošības padomes rezulūciju. Taču vai tas mums ir pareizi vai nav? Mana atbilde: tas ir nepareizi. Mēs esam maza valsts, kuras ekonomika ir pietiekami atkarīga no Krievijas. Eksportā – uz 790 miljoniem eiro, importā – uz 770 miljoniem eiro. Tas ir reāls caurums ekonomikā, kas radīsies pēc sankciju ieviešanas," norādīja advokāts.

Pēc Zelmeņa domām, mazo valstu vēlme "ieriebt" lielvalstīm izraisa vienīgi smaidu.

"Mazām valstīm nevajadzētu tik ļoti iejaukties lietās, kuras dara lielās valstis. Ko padarīsi, lielvaras reizēm izdara sev izņēmumus starptautiskajās tiesībās, kad runa ir par valsts interesēm. Un ko mēs padarīsim? Pieteiksim Krievijai karu? Tas ir smieklīgi," piebilda Zelmenis.

Pēc jurista vārdiem, sankciju rezultātā zaudējumi tomēr būs arī pašai Krievijai. Sankcijas var ietekmēt tās ekonomiku, pārliecināts ir Zelmenis.


Написать комментарий