Apbalvoti akcijas «Vācu kultūras pavasaris» uzvarētāji un laureāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, divu nedēļu laikā Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (RVTC) ar Gētes institūta un Vācijas vēstniecības Rīgā atbalstu iepazīstināja daugavpiliešus ar vācu kultūru, tradīcijām un valodu.

Dažāda vecuma daugavpiliešiem un Latgales reģiona iedzīvotājiem bija iespēja piedalīties vairākos konkursos, radošajās darbnīcās, izstādēs un sporta sacensībās, labi pavadot laiku un pretendējot uz vērtīgām balvām.

Piektdien, 11.aprīlī, viesnīcas „Park Hotel Latgola” restorānā notika akcijas „Vācu kultūras pavasaris” noslēguma pasākums, kura gaitā tika apbalvoti vairāku konkursu – videokonkursa „Es protu vācu valodu” un krustvārdu mīklu konkursa – uzvarētāji un laureāti.

Tāpat Pateicības raksti, balvas un suvenīri tika pasniegti visiem, kas piedalījās akcijas pasākumu rīkošanā. Jāatzīmē, ka portāls Gorod.lv tika apbalvots par aktīvu izglītojošās akcijas pasākumu atspoguļošanu.

RVTC vadītājas vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minētie konkursi bija domāti par 13 gadiem vecākiem interesentiem, piemēram, krustvārdu mīklu konkursā tika aicināti piedalīties vidusskolēni un studenti.

Par videokonkursa uzvarētāju žūrija atzina Daugavpils Mūzikas vidusskolas skolēnu veidoto videosižetu „Musik. Sprache. Kultur”. Skolēnu komanda „Musiker” piecu cilvēku sastāvā minūtes garajā sižetā pastāstīja par savu vācu valodas apguves pieredzi.

Skatītāju simpātiju balvu saņēma Preiļu ģimnāzijas skolēnu un Dagdas vidusskolas skolēnu komandas „Dzirkstelītes” videosižeti.

Desmit krustvārdu mīklu konkursa uzvarētājus noteica izlozes gaitā, viņi visi saņēma DU un pilsētas domes balvas, savukārt galveno balvu – vakariņas divām personām restorānā „Plaza” – saņēma Aļona Orlova.

Arī RVTC nepalika bez dāvanas – tam pasniedza simbolisko atslēgu. Pēc DU Humanitārās fakultātes Vācu filoloģijas katedras vadītājas Valentīnas Taļerko vārdiem, zināšanas ir atslēga, un katram jāatrod durvis, kuras ar to var atvērt.
 



Написать комментарий