Lukašenko: Rietumi sankciju sarakstus var pakarināt tualetē

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko intervijā televīzijas kanālam NTV kritiski izteicies par Rietumvalstu sankcijām Krievijai un Rietumus sankciju sarakstus pakarināt tualetē, vēsta topnews.ru.

"Par kādām sankcijām jūs runājat? Kur jūs tās redzat? Saraksti? Lai viņi tos sarakstus pakarina tualetē, un, kad ies uz turieni, lai tīksminās. Lūk, viņi ieviesuši sankcijas pret kompāniju vadītājiem, kas it kā ir Putina draugi. Rīt tās kompānijas vadīs citi, kas brauks uz Rietumiem. Visādi var būt, taču ieviest sankcijas pret Krieviju nozīmēt kaitēt sev," sacīja Lukašenko.

Baltkrievijas prezidents arī uzskata, ka virkne Eiropas valstu sankcijas ieviesa ne pēc savas gribas, bet ASV spiediena rezultātā.

"Jā, amerikāņi spiedīs uz Eiropu, lai tiktu ieviestas [jaunas] sankcijas, taču gan Merkele, gan pārējie saprot, cik ļoti viņi ir atkarīgi no Krievijas. Visi resursi, kas viņiem ir vajadzīgi, ir Austrumos," norādīja Lukašenko.

"Redz, biedē ar sankcijām. Nevajag krist panikā, jau pēc mēneša viņi paši pārstās par tām runāt. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņu sankcijas – tas ir izsmiekls. Viņiem nav īstu sankciju. Ar saviem pieņemtajiem mēriem viņi tikai stiprina Krieviju," piebilda Baltkrievijas prezidents.

Tāpat Lukašenko atzina, ka Rietumvalstis darīja daudz, lai situāciju Ukrainā padarītu tādu, kāda tā ir, taču šobrīd tai nesniedz reālu palīdzību.


Написать комментарий