Daugavpils pilsētas glābšanas dienests varētu nefunkcionēt kā atsevišķa iestāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnā gada vasarā Daugavpils pilsētas glābšanas dienestā strādāja 24 cilvēki, ziemā – 19, liecina iestādes pārskatā par 2013.gadu minētā informācija.

Glābšanas dienests kā atsevišķa iestāde funkcionē kopš 2000.gada, un šobrīd tajā ietilpst divas glābšanas stacijas – Centrālā stacija un Stropu stacija. Pārskata apstiprināšanas gaitā pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis jautāja Glābšanas dienesta darba aizsardzības speciālistam Eināram Kozlovskim, kādas ir iestādes pārstāvja domas par dienesta pievienošanu Komunālās saimniecības pārvaldei vai Pašvaldības policijai, vai tas būtu lietderīgi. E.Kozlovskis atzīmēja, ka Glābšanas dienests jebkurā gadījumā pildīs savas funkcijas, galvenais esot sagatavoties sezonai un labi strādāt.

Jāatzīmē, ka pērn iestādes finansējums bija 86 588 lati, minēto līdzekļu daļa tika izmantota jauna aprīkojuma iegādei. Pērn Glābšanas dienesta darbinieki bija izbraukuši pēc 21 izsaukuma, 3 reizes veica zemūdens darbus, atrada 6 noslīkušos, 18 cilvēkus izglāba no nelaimes uz ūdens, 153 cilvēkiem sniedza medicīnisko palīdzību.

Daugavpils pilsētas Glābšanas dienests kā parasti apkalpoja festivālu „Augšdaugava”, pirmo reizi – Višķu pagasta svētkus, kuri norisinājās pie ūdenskrātuves, un citus pasākums. Tāpat dienestam ir noslēgts līgums ar Rēzeknes pilsētas domi par Rēzeknes pludmales apsekošanu.
 


Написать комментарий