80% Marka Rotko mākslas centra apmeklētāju ir Daugavpils un Latvijas iedzīvotāji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Marka Rotko mākslas centru Daugavpilī 8 darbības mēnešos apmeklēja 74 339 cilvēki, liecina iestādes darbības pārskatā par 2013.gadu minētā imformācija.

Atgādināsim, ka Marka Rotko mākslas centrs tika atklāts 24.aprīlī, un nepilna gada laikā organizēja vairākus, tostarp starptautiskos pasākumus. Šajā laika posmā tika organizētas 3 izstādes Vitebskā, notika sadarbība ar vairākām Latvijas pilsētām – izstādes norisinājās Rīgā, Rēzeknē un Kuldīgā. Iestādes konferenču sektorā notika 26 konferences, mākslas centrs izdevis 10 dažāda veida katalogus.

80% mākslas centra apmeklētāju ir Daugavpils un Latvijas iedzīvotāji, 20% - ārzemnieki (interesenti no Krievijas – 30%, Vācijas – 20%, Lietuvas – 20%, tāpat no Itālijas, Nīderlandes, ASV utt.). 19% apmeklētāju iestādi apmeklēja grupas sastāvā, 81% bija individuālie tūristi.

Kopumā iestādes darbības pārskats ir visai optimistisks, dokumentā nav norādīti riski vai notikumi, kuri nākotnē varētu negatīvi ietekmēt mākslas centra darbību.

Kopējie iestādes ieņēmumi pērn bija 573 830 lati, no tiem 432 504 lati bija pašvaldības finansējums. 181 tūkst. latu tika novirzīts darbinieku darba algām.


Написать комментарий