Straujuma pieļauj KNAB vadītāja nomaiņu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Turpinoties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Jutas Strīķes konfliktam, valdības vadītājam acīmredzot būs jāiejaucas. Ja Streļčenoks nemainīs savu attieksmi pret situāciju, iespējams, būtu jādomā par biroja vadītāja maiņu, atzinusi premjerministre Laimdota Straujuma.

Ja KNAB divas augstākās amatpersonas pusotra gada laikā nespēj sapraties, acīmredzot premjerei būs jāiejaucas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma sacīja Straujuma, norādot, ka viņa ieplānojusi tikšanos gan ar Streļčenoku, gan ar Strīķi.

Viņa arī atzina – ja Streļčenoks nespēs mainīt savu attieksmi pret notiekošo, būs jādomā par KNAB vadītāja nomaiņu. Iepriekš KNAB šefs premjerministrei esot atzinis, ka nevarēšot skatīties sabiedrībai acīs, ja Strīķe paliks amatā, stāstīja Straujuma. Tagad Strīķe atjaunota amatā ar tiesas lēmumu, un acīmredzot Streļčenokam «jāmeklē kļūdas savā attieksmē», sacīja Straujuma.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata. Pēc tiesas sēdes Strīķe žurnālistiem norādīja, ka būs darbā tiesas norādītajā laikā. Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 24.aprīlī.

Lieta līdz tiesai nonāca pēc tam, kad Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei, bet šoreiz valdības vadība strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.


Написать комментарий