Pētījums: materiālisti nevar justies laimīgi

foto: openspacelands.com
foto: openspacelands.com

Cilvēki ar materiālistiskiem uzskatiem par dzīvi ir vairāk pakļauti sliktam garastāvoklim un depresijai nekā tie, kuri netiecas pēc materiālajām vērtībām. Lai būtu apmierināts ar dzīvi un laimīgs, cilvēkam nav vajadzīgas jaunas lietas. Vairāk svarīgas ir cilvēciskās jūtas – pateicība, līdzcietība utt. Pie šāda secinājuma ir nonākuši ASV Beiloras universitātes speciālisti.

Speciālisti veica ātru online aptauju, kurā piedalījās 250 brīvprātīgie. Pēc aptaujas rezultātiem speciālisti noteica katra dalībnieka materiālisma, gandarījuma ar dzīvi, prasmes pārdzīvot kopā un izteikt pateicību pakāpi.

Izrādījās, ka cilvēki ar lieliem rādītājiem sadaļā „nepieciešamība gūt gandarījumu”, bija biežāk neapmierināti ar savu dzīvi. Zinātnieki skaidro, ka pēc šāda principa dzīvo materiālisti, bet saņemot jaunus labumus un lietas, cilvēks nejūtas laimīgāks. Līdz ar katru reizi, kad viņš saņem vai iegādājas to, ko vēlējās, prasību latiņa paaugstinās, un visas viņa domas vērstas uz jaunas lietas iegādi,  – vēsta eurosmi.ru.

Bet tiem brīvprātīgajiem, kuri prata pateikties un pieņēma pateicības no citiem, gandarījuma par dzīvi līmenis bija pietiekami augsts. Cilvēki, kuri nekoncentrējas uz materiālajām vērtībām, gandrīz nesastopas ar skaudību un depresiju.


Написать комментарий