Izraēlas ministrs piedāvā anektēt Rietumkrastu

foto: ru.wikipedia.org
foto: ru.wikipedia.org

Izraēlas ekonomikas ministrs, ultranacionālās partijas „Ebreju māja” līderis Naftali Benets piedāvā premjerministram Biņominam Netanjahu anektēt lielus ebreju apmetņu blokus Jordānas upes Rietumkrastā, ziņo World Bulletin.

Vēstījumā, kurš ir nosūtīts premjerministram trešdien vakarā, Benets piedāvā lielus ebreju apmetņu blokus Jordānas upes Rietumkrastā (piemēram, Male Aduminu) iekļaut Izraēlas teritorijā. „Ir pilnīgi skaidrs, ka mierizlīguma process sevi iz izsmēlis un mēs ieejam jaunā ērā. Rietumkrastā atrodas lieli apmetņu bloki, kuriem ir liela nozīme Izraēlas drošībā un vēsturē”, – raksta Benets.

Pagaidām Netanjahu nav komentējis šo Beneta priekšlikumu, tomēr pastāv pamats domāt, ka arī viņa partijas „Likud” biedri mēģinās aktīvi ietekmēt premjeru, piespiežot viņu uz lielu apmetņu bloku aneksiju, kuros dzīvo ne mazāk par 350 tūkst. cilvēku, – ziņo islamnews.ru.

Galvenā pārrunu vadītāja no Izraēlas puses Cipi Livni ktitiski attiecas pret Beneta izteikumiem, nosaucot viņu „par draiskulīgu bērnu, kuru jānomierina vecākiem”.

„Ja kāds vēlas iet pa šo neprātīgo ceļu, lai iet līdz brīdim, kamēr mēs galīgi zaudēsim iespēju vienoties uz zaudēt visu to, kas mums ir dārgs”, – raksta Livni savā Facebook lapā.

Patlaban Izraēla ir anektējusi divas teritorijas no 1967. gada karā sagrābtajām teritorijām – Holana augstienes pie Sīrijas robežas un Austrumu Jeruzalemi, kuru Palestīna uzskata par savu galvaspilsētu. Abas šīs aneksijas starptautiskajā līmenī nav atzītas.

 


Написать комментарий