Lielbritānijā ir attaisnots divu vīriešu izvarošanā apsūdzētais bijušais parlamenta vicespīkeris 1

foto: newsru.com
foto: newsru.com

Bijušais Lielbritānijas parlamenta Apakšpalātas vicespīkeris Naidžels Evanss ir attaisnots pēc visiem apsūdzības punktiem. Šādu verdiktu Prestonas tiesā ceturtdien pieņēma zvērināto piesēdētāju kolēģija. 56 gadus veco politiķi apsūdzēja par seksuāla rakstura noziegumiem, ziņo ITAR-TASS.

Apsūdzības Evansam par divu jaunu cilvēku izvarošanu, seksuāla rakstura vardarbību un nepiedienīgu uzvedību pret virkni citu vīriešu pirmo reizi izskanēja 2013. gadā. Policija viņu bija aizturējusi divas reizes – maijā un jūnijā. Septembrī politiķis bija spiests atkāpties no vicespīkera amata, tomēr turpināja deputāta darbību.

Visa procesa laikā deputāts pastāvīgi ziņoja, ka „noliedz visas viņam adresētās apsūdzības”, kā arī nosauca pret viņu iniciēto procesu par „farsu un nodevību”, – ziņo newsru.com.

„Pēdējie 11 mēneši man bija īsta elle, – pēc tiesas sēdes paziņoja Evanss. – Es nedomāju svinēt labvēlīgo iznākumu tādēļ, ka lietās, kura ir līdzīga šai, uzvarētāju nav”. „Pēc tā, ko es esmu pārdzīvojis, dzīve nekad nebūs tāda kā agrāk”, – uzsvēra deputāts.

Iepriekš Evanss ziņoja, ka uzskatīja vīriešus, kuri viņu apsūdzēja par seksuālajiem noziegumiem, par labiem paziņām un par draugiem. Kad lieta nonāca līdz tiesai, viņš paziņoja, ka neko nekomentēs.

Konservatīvās partijas deputāts Evanss, kura politiskā karjera sākās 1985. gadā, 2010. gadā publiski atzinās, ka viņam ir netradicionāla seksuālā orientācija, un no tā brīža aktīvi aizstāv seksuālo minoritāšu tiesības.

 


Написать комментарий

lūk, cik tālu viss jau...