Daugavpils novada domes deputāti apstiprināja jaunu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu finansējuma kārtību

foto: malpils.lv
foto: malpils.lv

10.aprīlī Daugavpils novada domes sēdē tika pieņemts gala lēmums jautājumā par jaunu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu līdzfinansējuma iedalīšanas kārtību un apjomu.

Pēc ziņotāja – Juridiskās nodaļas vadītāja Andra Pļaskotas – vārdiem, lai energoaudita atskaites būtu aktuālas, to sagatavošanai un termogrāfijas veikšanai jāiedala 100% finansējums.

Pēc viņa vārdiem, jumta seguma maiņai, bēniņu vai ārējo jumta konstrukciju siltināšanai tiks piedāvāts līdzfinansējums 75% apmērā, bet ne vairāk par 30 tūkst. eiro. Patlaban šo darbu finansējums sastāda 28 458 eiro.

Savukārt apkures sistēmas renovācijai iedalīs līdzfinansējumu 75% apmērā, bet ne vairāk par 40 tūkst. eiro, patlaban šos darbus finansē 42 687 eiro apmērā. Juridiskās nodaļas vadītājs atzīmēja, ka šī iespēja nav īpaši pieprasīta, tādēļ tika ierosināts samazināt līdzfinansējuma summu, palielinot jumta siltināšanai iedalīto līdzfinansējumu.

Tāpat tika ierosināts mainīt ārējo sienu siltināšanas darbu līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību un apjomu – ja agrāk pašvaldības līdzfinansējums bija 4,50 eiro par m2, šobrīd šo summu palielinās par 50%, bet tā nevar pārsniegt 10 tūkst. eiro.

Jāņem vērā, ka noteikumus par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu līdzfinansējumu papildināja ar nosacījumu, ka līdzfinansējuma apjoms tiks samazināts, ja uz to pretendē PVN maksātājs.

Daugavpils novada domes Īpašuma pārvaldes vadītāja Vasiļisa Pudovkina piebilda, ka vienā no punktiem jāiekļauj noteikums, saskaņā ar kuru lēmuma pieņemšanā par līdzfinansējuma iedali energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem nevar piedalīties īpašnieks, kuram pieder vairāk nekā 20% no īpašuma, taču tas neattiecas uz pašvaldību.

Diskusijas gaitā deputāts Edgars Kucins uzdeva jautājumu par to, ka, ja pašvaldībai pieder vairāk nekā 20% no dzīvokļiem, tā lēmumus par energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem var pieņemt, neņemot vērā iedzīvotāju viedokli. Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika atbildēja apstiprinoši.

Savukārt novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska jautāja V.Pudovkinai, vai novadā ir daudzdzīvokļu dzīvojamas mājas, kuros pašvaldībai pieder vairāk nekā 50% no dzīvokļiem, uz ko arī saņēma apstiprinošo atbildi.

Rezultātā deputāti vienbalsīgi apstiprināja jaunu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu līdzfinansējuma iedalīšanas kārtību un apjomu.


Написать комментарий