Daugavpils pilsētas dome pieņēma gala lēmumu par līdzekļu iedalīšanu cīņai ar „spaisiem”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

10.aprīlī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par 38 777 eiro iedalīšanu no neparedzētiem izdevumiem domātiem līdzekļiem Daugavpils pilsētas pašvaldības policijai patruļas izveidošanai, kura cīnītos ar „legālo” narkotiku tirgošanu Daugavpilī.

Kā ziņots, problēmas risināšanai Pašvaldības policijai gandrīz nebija resursu, tādēļ darbā tiks pieņemti 5 cilvēki, kuru darba algai līdz gada beigām būs nepieciešami 17 026 eiro. Tāpat vajadzēs apmaksāt viņu darbu nakts laikā (3 080 eiro), papildus darbu un darbu svētku dienās – 4 499 eiro. 2 422,50 eiro nepieciešami, lai izmaksātu pusdienu naudu. Kā arī uz pašvaldības rēķina jauni darbinieki tiks apdrošināti, pārbaudīs veselības stāvokli, iemācīsies sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, 3 750 eiro izmaksās viņu formastērpu un ekipējuma iegāde, 750 eiro – skapīšu iegāde, 550 eiro – rācijas iegāde.  

Pašvaldības policijas priekšnieks paskaidroja, ka, lai cīnītos ar narkotiku apriti pilsētā, tiks izveidota darba grupa, kurā darbosies arī Valsts policijas pārstāvji.

Jautājumi par līdzekļu iedalīšanu deputātiem nebija radušies, lēmums tika pieņemts vienbalsīgi.

Atgādināsim, ka iepriekš pilsētas mērs ziņoja, ka darbā pieņemtie darbinieki pēc „spaisu” problēmas atrisināšanas pievērsīsies citām ar sabiedrisko kārtību saistītām problēmām.


Написать комментарий