Itālijā pirmo reizi atzīst geju laulības

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Tiesa Itālijā trešdien pirmo reizi atzinusi kādu geju pāri kā laulātos. Tioskānā esošās Groseto tiesa uzdevusi pilsētas domei kā laulātos reģistrēt pāri, kurš salaulājies Ņujorkā 2012.gadā. Homoseksuāļu tiesību aktīvisti spriedumu jau nodēvējuši par vēsturisku, ziņo LETA-AFP.

"Mūsu valstī tas ir bezprecedenta gadījums," žurnālistiem sacīja Serdžio Lo Džudike, Demokrātiskās partijas senators un bijušais cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Arcigay" līderis.

"Viņiem ir izdevies panākt to, ko pilsētas varasiestādes un tiesas līdz šim vienmēr liegušas - to, ka tiek atzīts viņu kā ārzemēs laulāta pāra statuss," sacīja cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Equality Italia" priekšsēdētājs Aurēlio Mankūzo.

Organizācijas "Gay Center" preses pārstāvis Fabrīcio Marraco spriedumu raksturoja kā "revolucionāru notikumu, kas ir pelnījis pozitīvu politisku reakciju" no premjerministra Mateo Renci puses.

Groseto tiesnesis Klaudio Bočīni nosprieda, ka pilsētas domes laulāto pāru reģistrā "nav atsauces uz dzimumu" un tāpēc tajā ir jāiekļauj arī pāris, kas šajā lietā bija vērsies tiesā.

"Tiesības laulāties ir ieguvušas jaunas plašākas blakus nozīmes, kas ietver laulību starp diviem viena dzimuma cilvēkiem," sacīja tiesnesis. Pārim - 68 un 57 gadus veciem vīriešiem, kas bija salaulājušies Ņujorkā 2012.gadā - sākotnēji tika liegta reģistrācija, un viņi šo lēmumu pārsūdzēja tiesā.

Prasību iesnidzis arhitekts Džuzepe Čigjoti un žurnālists Stefano Buči, vēsta vietējais laikraksts "Il Tirreno".
 


Написать комментарий