Ukrainas prezidenta amata kandidātu sit un apmētā ar olām

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Luganskā cilvēku pūlis apturējis un fiziski iespaidojis "Reģionu partiju" pārstāvošo prezidenta amata kandidātu Mihailo Dobkinu, savā "Facebook" profilā paziņojis cilvēktiesību aktīvists Konstantīns Reuckis.

"Domāju, ka prezidenta amata kandidāts ilgi atcerēsies šo vakaru. Plūc sava darba augļus. Viņš sašutis kliedza "uz mani pat Kijevā tā nav metušies virsī". Par to saņēma vēl," sacīja Reuckis.

Incidents esot noticis 9.aprīlī, kad Dobkins savas priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros apmeklēja barikādes. Pie prokrievisko spēku kontrolētās drošības dienesta ēkas Dobkins ieradās Luganskas varas pārstāvju pavadībā. Ēkā prezidenta amata kandidātu neielaida, bet pēc aicinājuma uz miermīlīgu situācijas risinājumu un ieroču nolikšanu, mītiņa dalībnieki Dobkinu izsvilpa un apmētāja ar olām un plastmasas pudelēm.

Pēc tam "Reģionu partijas" pārstāvis ar apsardzi tika izstumts aiz barikāžu teritorijas, bet to visu pavadīja necenzēti lamuvārdi, izsaucieni "nodevējs", "kauns". Mītiņa dalībnieki arī fiziski iespaidoja Dobkinu, sitot viņam. Tikai ar grūtībām Dobkinam izdevās tikt savā automašīnā un pamest notikuma vietu.

Jāatgādina, ka iepriekš identiski ar citu prezidenta amata kandidātu Oļegu Carevu izrīkojās Ukrainas pilsētā Nikolajevā – arī viņam tika sists un mests ar olām. Toreiz atbildību par incidentu uzņēmais organzācija "Labējais sektors".

Ironija slēpjas tajā, ka pēc incidenta presē parādījās informācija, ka Carevs it kā atsauc savu kandidatūru par labu Dobkinam. Vēlāk gan Carevs šo informāciju noliedza.


Написать комментарий