Stundu nogaidot Marka Rotko mākslas centrā, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji noskaidroja kultūras ministres vizītes mērķi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šonedēļ Daugavpili apmeklēs divi Latvijas Republikas ministri. Piektdien, 11.aprīlī, mūsu pilsētu apmeklēs aizsardzības ministrs un tieslietu ministre. Savukārt, vakar, 9.aprīlī, mūsu pilsētā ar darba vizīti bija ieradusies Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem bija iespēja uzdot viņai jautājumus, tiesa, tas notika nevis paredzētajā laikā, bet stundu vēlāk, droši vien ierēdņi ņēma vērā latviešu tautas sakāmvārdu „labs nāk ar gaidīšanu”.

Tomēr 10 minūšu laikā žurnālistiem izdevās noskaidrot, ar kādu mērķi kultūras ministre D.Melbārde ieradās Daugavpilī.

„Šodien ir pasākumiem bagāta diena, jo pirmo dienas daļu pavadīju ar Kultūrkapitāla fonda ekspertiem, lai novērtētu Latgales plānošanas reģiona programmā iesniegtos projektus. Tika konstatēts, ka no Daugavpils tika saņemti vairāki kvalitatīvi projekti. Tas liecina, ka Daugavpilī strādā daudzi profesionāli kultūras menedžeri, speciālisti un cilvēki ar labām idejām. Tādēļ Daugavpils saņēma atbalstu vairāku projektu realizēšanā”, paziņoja ministre.

„Protams, apspriedām ar Daugavpils iespējām saistītos aktuālos jautājumus. Bez šaubām, Daugavpils cietoksnis ir viens no veiksmes stāstiem, bet Marka Rotko mākslas centrs – Daugavpils un Latvijas brends. Šī vieta noteikti jāattīsta, un kopā jādomā, kā Daugavpils cietoksnis varētu kļūt par vēl sakoptāku vietu, kā piesaistīt investīcijas. Vēl runājām par to, kā Daugavpils kultūras iestādes varētu popularizēt un padarīt atpazīstamākas Latvijā.

Gribētos, lai 2015.gadā Daugavpilī notiku starptautiskais folkloras festivāls „Baltica”, pastāstīja D.Melbārde.

Tāpat kultūras ministre atzīmēja, ka kopumā Latgales reģionam ir savas īpatnības, kuras varētu kļūt vēl atpazīstamākas, - reģionam ir bagāts nemateriāls kultūras mantojums un tautas jaunrade, kā arī interesants teātris.



Написать комментарий