Daugavpils muzejam izdevies palielināt apmeklētāju skaitu, neskatoties uz iedzīvotāju skaita samazināšanos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja darbības pārskata par 2013.gadu izskatīšanas gaitā muzeja vadītāja Ruta Ģiptere paziņoja, ka pērn muzeju apmeklēja 23 196 cilvēki – par 4 tūkst. cilvēku vairāk, nekā 2012.gadā.

R.Ģiptere pastāstīja, ka svētku dienās un brīvdienās muzejs organizē dažāda mēroga pasākumus, ekspozīcijas un izstādes. Pēdējā laikā iestāde darbojas vēl aktīvāk, piedalās starptautiskajā projektā, pateicoties kuram muzejs saņems jaunu aprīkojumu, bet tā darbinieki paaugstinās savu kvalifikāciju. 

Muzeja darbības pārskatā norādīti riski, kuri ir saistīti ar iespējamu apmeklētāju skaita samazināšanos. Ruta Ģiptere paskaidroja, ka pilsētas iedzīvotāju skaits samazinās, tādēļ muzejs cenšas piesaistīt apmeklētājus, piedāvājot viņiem jaunas programmas, izstādes, dažāda veida pasākumus. „Mēs meklējam savu nišu, vēlamies būt pilsētai nepieciešami”, paziņoja muzeja vadītāja.

Pārskata izskatīšanas gaitā tika apspriests jautājums par muzeja darbinieku darba algām. Atbildot uz vicemēra Jāņa Dukšinska jautājumu, vai pastāv problēma, kas ir saistīta ar zemām darbinieku darba algām, R.Ģiptere paziņoja, ka pērn muzeja darbinieku atalgojums tika palielināts par 30-50 latiem, tomēr muzeja darbinieku algas joprojām ir zemākas ne tikai Latvijā, bet arī Latgalē. Muzejā sāk strādāt jauni darbinieki, kuri apgūst jaunas iemaņas un, ja rodas iespēja, meklē labāk apmaksātu darbu, un tas esot liels mīnuss, atzīmēja R.Ģiptere.

Vicemērs Jānis Dukšinskis paziņoja, ka jautājums par darba algām esot atklāts un tās jāpalielina.

Jāatzīmē, ka muzeja darbībai pilsētas pašvaldība pērn bija iedalījusi 196 737 latus. Muzejā tiek glabāti 96 389 eksponāti, 2013.gadā šo krājumu papildināja vēl 535 eksponāti.
 


Написать комментарий