Daugavpils vicemērs, kas ir jaunatnes jomas kurators, nevarēja viennozīmīgi novērtēt Departamenta darbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, četru mēnešu laikā Daugavpils pilsētas domē aktīvi darbojās īpaši izveidota darba grupa. Tās mērķis bija izstrādāt pilsētas jaunatnes politikas attīstības koncepciju, kā arī izanalizēt Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta darbību.

Šajā sakarā portāls Gorod.lv griezās pie pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska ar jautājumu, vai viņam kā pilsētas jaunatnes jomas kuratoram ir kādas pretenzijas pret Departamenta darbību.

J.Dukšinskis viņa pārziņā esošās iestādes darbību novērtēja neviennozīmīgi: „Nevaru teikt, ka viss, ko Jaunatnes departaments dara, ir labs vai slikts. Tā darbību nevaru novērtēt viennozīmīgi, jo dažos virzienos tiek strādāts ļoti aktīvi, bet dažos darbs jāuzlabo.

Varu salīdzināt agrāko un pašreizējo darbu ar jaunatni. Daugavpils pilsētas pašvaldības struktūras, kuras bija atbildīgas par jaunatnes politiku, bieži vien mainījās, tika izstrādāti arvien jauni darbības modeļi. Nezināmu iemeslu dēļ, saistībā ar politiskiem iemesliem vai personīgām ambīcijām, notika dažādas reorganizācijas un kadru maiņa. Piemēram, iepriekšējais Domes sasaukums nez kāpēc visu sāka no nulles, pilnībā izjaucot struktūru, kas darbojās visai labi un rīkoja dažādus pasākumus.

Pēc tam pie lietas ķērās jauni cilvēki, sāka darboties. Piemēram, visai labi attīstās brīvprātīgo kustība. Vienmēr vēršamies Jaunatnes departamenta, ja nepieciešama palīdzība pilsētas pasākumu rīkošanā.

Nav slikti, ka Departaments koordinē pilsētas jauniešu organizāciju darbību, palīdz tām. Visai labi rezultāti sasniegti jauniešu brīvā laika pavadīšanas organizācijā, tiek rīkoti dažādi festivāli. Manuprāt, šajā virzienā vēl jāstrādā un jāattīstās.

Savukārt vasaras nodarbinātības programmas jauniešiem tika piedāvātas arī iepriekš, pašvaldība vienmēr iedalīja līdzekļus šim mērķim. Šīm programmas var vērtēt divējādi: no vienas puses, labi, ka jaunieši kādu laiku tiek nodarbināti, bet no otrās puses, gribētos, lai viņiem būtu pastāvīgs darbs”, uzskata J.Dukšinskis.

Pirmais vicemērs ir pārliecināts, ka Daugavpils jauniešiem ir nepietiekami attīstīts lokālais patriotisms. Neskatoties uz to, ka Departaments pievērš uzmanību šai problēmai, pagaidām ar to nepietiek, uzskata vicemērs.


Написать комментарий