Lielbritānijas Ārlietu ministrija: ES jāgatavo stingrākas sankcijas pret Krieviju

foto: vestikavkaza.ru
foto: vestikavkaza.ru

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs paziņoja, ka Eiropas Savienības dalībvalstīm jāgatavo stingrākas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, jo Maskava neveica pasākumus, lai Ukrainas konflikts nesaasinātos, ziņo aģentūra Reuters.

„Mēs neesam saskatījuši reālus pasākumus no Krievijas puses, tādēļ Eiropai nav jāatslābinās sankciju trešā raunda sagatavošanā, liekot saprast, ka mēs esam gatavi dot stipru un vienotu atbildi”, – paziņoja Lielbritānijas ĀM vadītājs.

Heigs ieradās Atēnās, kurā notiks divu dienu Eiropas Savienības dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās. Samita galveno tēmu vidū atkal būs situācija Ukrainā un Sīrijā. Jo īpaši Eiropas ārlietu ministriju vadītāji apspriedīs papildus palīdzību Ukrainai konflikta ar Krieviju pārvarēšanai un tālākai sadarbībai ar Dienvidu un Austrumu kaimiņiem, – ziņo top.rbc.ru.

Starp citu, netiek gaidīts, ka tikšanās rezultātā tiks pieņemts lēmums par jaunām sankcijām pret Krieviju. Pat Heigs, kurš kopā ar Lielbritānijas kabineta kolēģiem aktīvi aicina ieviest vērienīgas ekonomiskas un tirdzniecības sankcijas pret Maskavu, piekrīt, ka daudzu ES dalībvalstu valdības pagaidām nav gatavas iespējamajām ekonomiskās opozīcijas ar Krieviju sekām.

„Tomēr mums tam jāsagatavojas, jo situācija vēl arvien ir ļoti bīstama”, – domā Lielbritānijas politiķis.    


Написать комментарий