Lielbritānijā āpšu izšaušana attieksies arī uz kaķiem un suņiem

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Slepenais Lielbritānijas valdības dokuments, kurā ir izklāstīta savvaļas dzīvnieku un mājdzīvnieku iznīcināšanas programma visā valstī cīņai ar tuberkulozes izplatīšanos, ir nokļuvis interneta tīklā.

Tādēļ, ka Lielbritānijā jau konstatēja vairākus inficēšanās ar tuberkulozi gadījumus no mājas kaķiem, arī šie mīluļi nonāca nežēlastībā kopā ar āpšiem un jenotiem, ziņo Ecologist.

Lielbritānijas kaķu un suņu mīļotāji jau ceļ trauksmi. Viņiem apsolīja dot laiku, lai pienācīgi atvadītos no četrkājainajiem draugiem, bet pirms dzīvnieka iznīcināšanas ļaut viņu iemidzināt. Dokumentā ir teikts, ka jāatbrīvojas no visiem iespējamiem tuberkulozes perēkļiem, lai novērstu epidēmiju, – ziņo ruconnect.co.uk. 

Dokuments paredz, ka šādu iniciatīvu pilsoņi neatbalstīs. Tādēļ valdības gribas izpildītājiem uzdots būt akurātiem un maigiem ar kaķiem un kucēniem. Uzlauzt durvis drīkst tikai pēc tam, kad saimnieki atteiksies tās atvērt. Par laimi, šī izšaušana neattieksies uz zivtiņām un rāpuļiem, jo tie nepārnēsā tuberkulozi, kura ir bīstama cilvēkiem.

 


Написать комментарий