Londonā atvērs klīringa norēķinu centru juaņās

foto: forbes.kz
foto: forbes.kz

Anglijas Banka un Ķīnas Tautas banka vienlaikus paziņoja par saprašanās memoranda parakstīšanu (MoU) saistībā ar Londonas klīringa norēķinu centra izveidošanu, ziņo Reitera aģentūra.

Vienošanās parakstīšana atvieglos Ķīnas nacionālās valūtas izmantošanu banku un citu kompāniju starptautiskās transakcijās, teikts oficiālajā Anglijas Centrālās bankas paziņojumā. Tiek atzīmēts, ka tas veicinās starptautiskās tirdzniecības un investīciju attīstību.

Ķīnas Tautas banka oficiāli apstiprināja vienošanās noslēgšanu. CB paziņojumā ir teikts, ka norēķinu centra atvēršana Londonā nostiprinās pārrobežu transakcijas starp abu valstu komerckompānijām un finanšu institūcijām. Tas palielinās tirdzniecības apgrozījumu, kā arī liberalizēs investīcijas, teikts paziņojumā.

Anglijas Bankas vadītājs Džons Kanlifs paziņoja, ka saprašanās memoranda parakstīšana starp divām centrālajām bankām ir galvenais notikums ceļā uz lielāku juaņas internacionalizāciju, – ziņo rbc.ru.

Londonas Sitijas politiskā departamenta vadītājs domā, ka vienošanās palīdzēs nostiprināt uzticēšanos Londonai un akcentēs ciešās partnerattiecības starp Lielbritānijas un Ķīnas varas iestādēm. Vienošanas noslēgšanas rezultātā lielāks Lielbritānijas kompāniju skaits sāks izmantot juaņu kā valūtu starptautiskajos norēķinos.

Saprašanās memorandu 31. martā Londonā parakstīja Kanlifs un Ķīnas Tautas bankas vadītāja vietnieks Hu Sjaoļaņs, teikts Anglijas Bankas paziņojumā.


Написать комментарий