Profesors: Latvieši skumst pēc ulmaņlaikiem un simpatizē Putinam

foto: bnn-news.ru
foto: bnn-news.ru

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam Latvijā simpatizē ne tikai krievi, bet arī latvieši. Tas saistīts ar to, ka latvieši skumst pēc ulmaņlaikiem un stingrās Kārļa Ulmaņa vadības, intervijā radio Baltkom sacīja politologs, Latvijas Universitātes profesors Juris Rozenvalds.

Skarbos vārdus Rozenvalds sacīja, komentējot Latvijas Televīzijas sižetu par Vladimira Putina rīcību Ukrainā.

"Visu postpadomju laiku, 80% Krievijas iedzīvotāju uzskatīja, ka Krima ir Krievijas teritorija. Te uzreiz nāk prātā filma "Brālis2", kur bija spārnotais teiciens "Tu man vēl atbildēsi par Sevastopoli!" Kas attiecas uz Latviju, tad pie mums, starp visām Baltijas valsīm, ir visvairāk cilvēku, kas uz jautājumu, vai viņi tic, ka atnāks spēcīgs līderis, kurš visu izmainīs uz labo pusi, atbild pozitīvi. Latvieši ilgojas pēc ulmaņlaikiem. Bez fanātisma, bet daudziem līdz šim liekas, ka toreiz zāle bija zaļāka. Otrs aspekts vēlmei pēc spēcīga līdera ir neticība saviem spēkiem," uzskata politologs.

Atgādinām, ka Latvijas televīzijas raidījums "de facto" vēstīja, ka nav pareizi uzskatīt, ka Kremļa propaganda tiek mērķēta tikai uz Latvijā dzīvojošajiem krieviem. Raidījuma nobeigumā minēts, ka Krima var būt iemesls tam, lai latvieši sadzirdētu krievus.


Написать комментарий