Brīvdienas Daugavpilī: dejas, Zemes stunda, uzreiz vairākas pirmizrādes, pāreja uz vasaras laiku un “Kamizjakas” uzstāšanās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējās marta brīvdienas Daugavpilī būs interesantas un piesātinātas.

Pats galvenais nepalikt mājās, bet pievienoties aktīvajiem pilsētniekiem, kuri ar gatavību lasa Gorod.lv afišu un apmeklē pasākumus, kuri viņiem ir iepatikušies.

Sestdiena, 29. marts sāksies ar lieliem mūsdienu deju svētkiem: Olimpiskajā centrā plkst. 11:00 sāksies Daugavpils atklātā kausa sacensības starptautiskā turnīra „Daugavpils kauss 2014” ietvaros.

Septīto reizi ne tikai dažādu Latvijas pilsētu, bet arī Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas dejotāji sacentīsies dažādās deju kategorijās. Pirmā programmas daļa būs veltīta dalībnieku individuālajai „solo” kategorijai. Otrajā daļā varēs redzēt emocionālās komandu batālijas „Dance Show”.

Daugavpils deju studiju „Stoptime” turnīrā pārstāvēs vairāk nekā 100 dalībnieki, tādēļ organizatori aicina atbalstīt „mūsējos” un baudīt skaisto šovu.

Turnīrs sāksies plkst. 11:00, „solo” kategorijas fināli plānoti 14:00, bet deju „Dance Show” batālijas sāksies 15:00. Biļetes cena 3 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Sestdien stadionos „Esplanāde” un „Celtnieks” notiks bērnu futbola spēles starptautiskā turnīra „Daugavpils cup” ietvaros. Sacentīsies jaunie 2001. gadā dzimušie futbolisti.

Visas dienas garumā no 10:00 līdz 21:00 teātra cienītāji bez maksas varēs apmeklēt 6 pirmizrādes pēc kārtas amatieru teātru kolektīvu skates ietvaros. Tajā piedalīsies Daugavpils, Krāslavas, Līvānu, Valkas un Aknīstes aktieri.

Daugavpils teātris „Trešais variants” atklās skati ar uzvedumu pēc agrīnā Andreja Upīša darba „Dzimumdienas rītā” motīviem. Skati plkst. 21:00 noslēgs Līvānu kultūras nama uzvedums pēc latviešu rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa lugas „Burvis un puķes”. Interesantāko uzvedumu izvēlēsies stingra un kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir teātra zinātnieks, kritiķis, režisors un dramaturgs.

Sestdien vakarā visiem apzinīgajiem daugavpiliešiem jāpievienojas pasaules akcijai „Zemes stunda” un jāizslēdz gaisma un visas elektroierīces savās mājās no plkst. 20:30 līdz 21:30. Arī Daugavpils pašvaldība aicina pilsētniekus aktīvi atbalstīt šo akciju.

Bet naktī uz 30. martu tieši plkst. 3:00 visiem mūsu valsts iedzīvotājiem būs jāpāriet uz vasaras laiku. Tādēļ viņiem obligāti jāpagriež pulksteņu rādītāji par vienu stundu uz priekšu. Tas nozīmē, ka mums no rītiem nāksies celties par stundu agrāk, bet faktam, ka mēs varēsim valstij taupīt elektroenerģiju un palielināt gaismas dienu, jāsniedz mums optimismu.

Daugavpils teātrī sestdien un svētdien notiks jaunās izrādes pirmizrāde pēc Kristīnes Jokstes tāda paša nosaukuma lugas „Savējie” režisora Harija Petrocka iestudējumā. Kā parasti, uzvedumā būs daudz pārsteigumu: personāži runā un dzied piecās valodās, bet vienu no lomām tēlo Latvijas Saeimas deputāts.

Svētdien, 30. martā plkst. 18:00 Kultūras pilī uzstāsies viena no spilgtākajām un savdabīgākajām pēdējā laika JAK komandām no Kamjizjakas novada. Biļetes, kuras maksā 6–18 eiro, vēl ir pārdošanā, tādēļ visi kvalitatīva humora cienītājiem ir lieliska iespēja pavadīt jautru un neaizmirstamu vakaru.

Jaukas brīvdienas!


Написать комментарий