Zinātnieki: pirts apmeklējumi nostiprina sirdi un pagarina dzīvi

foto: chelsauna.ru
foto: chelsauna.ru

Japānas Tojamas institūta speciālisti pētīja savstarpējo sirds veselības un pirts procedūru sakarību. Saskaņā ar eksperimenta nosacījumiem vairākiem desmitiem brīvprātīgo piedāvāja 4–5 reizes nedēļā pērties pirtī. Pēc diviem šādu procedūru mēnešiem pētījuma dalībniekiem ievērojami uzlabojās veselības stāvoklis.

Japānas zinātnieki pierādīja, ka īpaši pozitīvi sauna ietekmē sirdsdarbību. Galvenā muskuļa darbības rādītāji uzlabojās visiem pētījuma dalībniekiem. Turklāt viņi pastāstīja, bet testi to arī apstiprināja, ka viņiem ir paaugstinājušās intelekta spējas un organisma fiziskie resursi. Bet, kad ķermenis ir mundrs, tad uzlabojas arī garastāvoklis, – ziņo eurosmi.ru.

Pētījuma vadītājs profesors Takaši Ohori secināja, ka regulāri pirts apmeklējumi pagarina dzīvi vismaz par 5 gadiem un ievērojami uzlabo tās kvalitāti. Pirts procedūras aktivizē asinsriti, samazinot trombu veidošanās risku. Tādējādi uzlabojas sirds asinsvadu sistēmas darbs.

Pirts efektu mediķi izskaidro ar temperatūras svārstībām. Kad paaugstinās ārējās vides temperatūra, smadzenes raida ķermeņa atdzesēšanas signālu, aktivizējas galvas smadzeņu un visu organisma sistēmu darbība. Temperatūru kontrasts ļoti labvēlīgi ietekmē organismu, liek viņam „ieslēgt” iekšējos pašregulācijas resursus.


Написать комментарий