Ugandā treneris seksuāli uzmācies skrējējai

foto: PantherMedia/Scanpix
foto: PantherMedia/Scanpix

Ugandas policija uzsākusi izmeklēšanu pēc augsta līmeņa dāmu skrējēju sūdzības par kāda trenera seksuālu uzmākšanos, ziņo LETA-AFP.

Kā ziņo izdevums "Daily Monitor", gatavojoties Āfrikas čempionātam krosā, skrējējām nācies paciest trenera vizītes vēlos vakaros un aicinājumus sniegt seksuālus pakalpojumus.

Treneris, kura vārds netiek atklāts, atstādināts no turpmākas savu pienākumu pildīšanas, turklāt policija pret viņu uzsākusi kriminālizmeklēšanu.

"Nav dūmu bez uguns," izteikusies vietējā amatpersona Sems Čeptoriss. "Viņa reputācija nav laba, viņš darījis sliktas lietas arī iepriekš."

Kā atzinusi kāda no skrējējām, pēc informācijas pirmās saņemšanas Ugandas Vieglatlētikas federācija nav vēlējusies darboties.

Kā vēsta laikraksts, treneris draudējis skrējējas izmest no izlases, ja viņas atteiksies izpildīt viņa seksuālās vēlmes. Treneris esot izteicies, ka sieviešu skrējējām "nepieciešams nodarboties ar seksu, lai rādītu labāku sniegumu".

"Viņa teorija bija, ja sieviešu seksuālā dzīve ir aktīva, viņu kājas kustas ātrāk," izteicies viens no slavenākajiem Ugandas vīriešu skrējējiem Mozess Kipsiro. "Man pat ir kauns runāt par pāris detaļām, kas risinājās nometnē."
 


Написать комментарий