Daugavpils pilsētas dome netālu no Jaunatnes departamenta un KSP izmitinās vēl vienu čigānu biedrību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.martā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par nekustamā īpašuma Saules ielā 5, Daugavpilī, daļas (58,5 m2 platībā) nodošanu bezatlīdzības lietošanā čigānu biedrībai „NĒVO DROM D” uz sešiem mēnešiem.

Atgādināsim, ka pērnā gada oktobrī telpas Saules ielā 5 tika nodotas bezatlīdzības lietošanā Daugavpils Čigānu kultūras attīstības biedrībai „Me Roma”. Telpas, tostarp zāle, bija nepieciešamas biedrības veiksmīgas darbības nodrošināšanai: šajās telpās čigāni plānoja apgūt latviešu un angļu valodas, bija plānots, ka bērni apgūs šūšanas prasmes, datorprasmes u.c.

Deputātiem paskaidroja, ka patlaban abas čigānu biedrības darbosies zem viena jumta. Arī biedrībai „NĒVO DROM D” šīs telpas nepieciešamas biedrības darbības nodrošināšanai – biedrības pārstāji apgūs latviešu un angļu valodu, šūšanu un datorzinības.

Sēdes gaitā deputāti apsprieda, kāpēc pilsētā darbojas divas čigānu biedrības un kuras ir īstas. Deputāts Aivars Broks izteica pieņēmumu, ka abas biedrības ar nodomu tiek izmitinātas vietā ēkā, lai tās izlemtu šo jautājumu un pēc gada paliktu tikai viena biedrība.

Savukārt pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzskata, ka abās biedrībās varētu darboties vieni un tie paši cilvēki. Taču viņam paziņoja, ka tā tas nav. Sakarā ar to, ka Daugavpils mēram nebija iebildumu pret biedrības „NĒVO DROM D” vadītāja darbu, deputāti atbalstīja šo lēmuma projektu.

Jāatzīmē, ka blakus čigānu biedrībām – Saules ielā 5A – atrodas Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments un Komunālās saimniecības pārvalde (KSP).
 


Написать комментарий