Mūrniece: Naida kurināšana nav viedokļu dažādība

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Naida kurināšana sabiedrībā un tīša tās šķelšana nav viedokļu dažādība, komentējot iespējamās sankcijas pret Baltijas Mediju Aliansi (BMA) un Pirmo Baltijas kanālu (PBK), sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konsultatīvā padome aicinājusi pārtraukt Krievijas valsts pārvaldīto kanālu retranslāciju Latvijā. Konsultatīvā padome uzskata, ka šie kanāli izplata tendenciozu, maldinošu informāciju, ko jāuztver kā mērķtiecīgu agresiju Latvijas informācijas telpā. Pirmie vērtējumi par iespējamajiem Latvijā retranslēto Krievijas kanālu pārkāpumiem varētu tikt pieņemti jau šonedēļ.

"NEPLP izvērtēs pārkāpuma sabiedrisko bīstamību, kā arī pārkāpuma atkārtošanos un sekas," sacīja Mūrniece. "Citās valstīs, arī Eiropā mediju regulators izvērtē, kādi ir pārkāpumi. Šī pieredze tiek pārņemta arī Latvijā."

"Vēlos piebilst, ka naida kurināšana sabiedrībā, tās tīša šķelšana, kā arī kūdīšana pret valsts terotoriālo vienotību nav viedokļu dažādība," uzsvēra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja.

Baltijas Mediju Alianse (BMA) un Pirmais Baltijas kanāls (PBK) savukārt gatavo pieteikumu tiesai pret NEPLP par nepatiesas un nomelnojošas informācijas izplatīšanu.

BMA preses sekretārs Edžus Vējiņš atklāja, ka prasības iesniegšana saistīta ar iespējamajām sankcijām kanālam PBK un citām BMA struktūrām.

"Šobrīd NEPLP izskata iespēju piespriest sankcijas PBK, kā arī mudina rīkoties ārzemju mediju regulatorus attiecībā uz kanāliem, kas neatrodas viņu jurisdikcijā. Šī Latvijā izvērstā informatīvā kampaņa diskreditē BMA. Šobrīd aicinām visas kampaņā iesaistītās puses atturēties no vērtējumiem līdz NEPLP oficiālā lēmuma publiskošanai," pastāstīja Vējiņš.


Написать комментарий