Stradiņa Universitāte palīdzēs Daugavpilij piesaistīt jaunus speciālistus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 20.martā, Daugavpili apmeklēja Rīgas P.Stradiņa Universitātes rektors Jānis Gardovskis.

Viņa darba vizītes galvenais mērķis bija tikšanās ar potenciāliem studentiem – pilsētas skolu beidzējiem un Medicīnas koledžas audzēkņiem. Kā zināms, patlaban koledža ir viena no labākajām valstī un gatavo jaunākā un vidējā medicīnas personāla darbiniekus.
J.Gardovskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka P.Stradiņa Universitātē daudzi studējošie ir no Daugavpils un Latgales. Piemēram, Medicīnas fakultātē studē vairāk nekā 10 cilvēki, tas ir, 5% no kopējā studentu skaita.

„Dažādās mūsu universitātes fakultātēs studē ap dažiem simtiem Latgales pārstāvju. Esam ļoti apmierināti, ka P.Stradiņa Universitātē stājas jaunieši no Daugavpils, jo mums nav programmu, kuras konkurētu ar DU, ar kuru mēs sadarbojamies. Izvēloties mūsu studiju programmas, studenti nenodara kaitējumu Daugavpilij. Nav noslēpums, ka patlaban visas augstskolas ir konkurentes, jo vidusskolu beidzēju skaits ar katru gadu samazinās. Piemēram, nākamgad vidusskolas absolvēs mazāk nekā 10 000 skolēnu, bet universitāšu un augstskolu valstī ir ļoti daudz”, paskaidroja rektors.

DRS konferenču zālē bija pulcējušies vairāk nekā 80 skolēni un studenti, kurus interesēja informācija par P.Stradiņa Universitātes studiju programmām. Rektoram uzdeva arī jautājumus, un J.Gardovskis bija pārliecināts, ka uz šo tikšanos ieradās patiesi ieinteresēti jaunieši. Vairākums no tiem bija Daugavpils Medicīnas koledžās studenti.

Tāpat Jānis Gardovskis paziņoja, ka Rīgas P.Stradiņa universitāte un Daugavpils pilsētas dome apsprieda iespēju noslēgt memorandu.
Pēc rektora vārdiem, sakrājušās problēmas jārisina kompleksi, sadarbojoties. „Katrs no savas puses centīsies darīt visu iespējamo, lai atbalstītu mūsu studentus jau no pirmā studiju gada, motivējot viņus pēc studiju beigām atgriezties dzimtajā pilsētā. Daugavpilī un Latgalē ir daudz iedzīvotāju, šeit darbojas lieliska Reģionālā slimnīca, tiek izmantotas labas tehnoloģijas, tādēļ speciālisti šeit varētu koncentrēties”, uzskata J.Gardovskis.



Написать комментарий