Katru dienu teju 600 līdz 16 gadiem veci bērni Lielbritānijā sāk smēķēt

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Slimību kontroles centra dati parādīja, ka katru dienu apmēram 1 000 Amerikas pusaudžu, kuri ir jaunāki par 18 gadiem, kļūst par smēķētājiem.

Tagad jauns pētījums novērtēja, ka katru dienu teju 600 bērnu, kuri ir jaunāki par 16 gadiem, kļūst par smēķētājiem Lielbritānijā, par ko liecina žurnāla „Thorax” 2014. gada 7. martā publicētais pētījums.

Nav šaubu, ka smēķēšana var radīt daudzas veselības problēmas jebkurā vecumā. Tomēr saskaņā ar šo pētījumu smēķēšana jaunākā vecumā var radīt vēl lielākus draudus veselībai salīdzinājumā ar vēlāku startu.

Speciālisti atzīmē, ka smēķēšana jaunākā vecumā var skart plaušu attīstību un paaugstināt progresējošu plaušu slimību risku. Tiem, kuri sāk smēķēt 15 gadu vecumā, tiek atzīmēts paaugstināts plaužu vēža attīstības risks. Speciālisti novērtēja, ka teju 600 bērni 11–15 gadu vecumā Lielbritānijā kļūst par smēķētājiem, – ziņo ruconnect.co.uk.

Lai iegūtu rezultātus, zinātnieku komanda analizēja datus par 11–15 gadus veciem smēķētājiem. Tika veikta 6 219 bērnu anketēšana 219 skolās. Speciālisti salīdzināja regulāro un gadījuma rakstura smēķētājus ar smēķēšanas normām tajās pašās vecuma grupās kā pērn.

Analīzes rezultātā viņi konstatēja, ka 567 bērni 11–15 gadu vecumā Lielbritānijā katru dienu kļūst par smēķētājiem, no viņiem: 463 Anglijā, 30 Velsā, 55 Skotijā un 19 Ziemeļīrijā.   


Написать комментарий